Els fideus rossejats protagonitzen les Jornades Gastronòmiques de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Del 3 al 12 de juny, es podrà degustar aquest plat típic mariner en diferents restaurants del municipi.

Durant aquests dies, el peix de la Cala també hi serà present en forma de tapa als bars de la població, amb un quinto Heineken, per 3,5 euros.

A partir d’aquest divendres i fins al 12 de juny, catorze restaurants del municipi ofereixen menús amb els fideus rossejats com a plat principal. A més, paral·lelament també hi ha la Ruta de la Tapa Marinera a tretze bars del municipi, tapes elaborades amb el peix de la Cala. La Diada d’aquestes Jornades serà el 12 de juny coincidint amb la Fira de la Mar.

Durant aquests dies, els cuiners dels restaurants participants elaboraran aquest plat típic mariner, fet de receptes tradicionals o d’altres de més innovadores i acompanyat de diferents espècies de proximitat, com pop, sardina, sípia o gamba. Els preus per persona ronden entre els 20 i 45 euros, amb menús complets i maridats amb vins de la DO Terra Alta.

Un peix que també serà present en forma de tapa a la Ruta de la Tapa Marinera. Gyoza amb calamar negre i eco-pastanaga, crujicoctel de rap i llagostí, torrada amb alvocat verduretes i peix fumat són algunes d’aquestes tapes. El preu per tapa amb quinto Heineken és de 3,5 euros.

La regidora de Turisme, Maite Boquera, remarca que la voluntat és promocionar els productes de proximitat i posar en valor aquest plat típic mariner.

Les persones que facin la Ruta de Tapes, omplint una butlleta amb els segells de cinc establiments diferents entraran en el sorteig de menús dobles a les pròximes jornades i de 10 viatges amb el Tuna Tour.

A més, també es pot participar en el Concurs a Instagram per guanyar dos menús dobles per gaudir a les pròximes jornades del mes d’octubre. Els participants hauran de publicar les seves fotografies relacionades amb les jornades, amb els hashtags: #FideusRossejats22 i #AmetlladeMar, ser seguidors de @turismeametllademar a Instagram i tenir el perfil públic.

Les jornades culminaran el 12 de juny amb la celebració de la XXVI Diada dels Fideus Rossejats, coincidint amb la Fira de la Mar que se celebrarà del 10 al 12 de juny, al port pesquer. Una diada que comptarà amb el tradicional Concurs de Fideus de 10 a 14 h del matí i altres activitats previstes durant el dia, emmarcades dins la Fira de la Mar.

Es poden consultar els menús i tapes de les Jornades, fent clic en aquest enllaç.

Comparteix