El Ple aprova el conveni de Lidl i el dels funcionaris

Comparteix

Després de resoldre les al·legacions presentades al conveni amb el Lidl Supermercats, aquest dimarts, s’ha aprovat definitivament.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat definitivament, aquest dimarts, l’acord amb la cadena Lidl Supermercats SAU, després de resoldre les al·legacions presentades. En la sessió també s’ha aprovat el conveni col·lectiu dels funcionaris de l’Ajuntament, la modificació de taxes de la Llar d’Infants i altres mocions d’interès públic.

El conveni amb Lidl s’ha aprovat definitivament, amb els vots positius d’ERC i Entesa per la Cala, l’abstenció de Junts i el vot negatiu de Ciutadans. L’aprovació facilitarà la urbanització del vial, que s’allarga des de la comissaria dels Mossos fins al Mercadona, per un valor aproximat de 500.000 euros, la tramitació de la instal·lació d’un establiment comercial de l’empresa Lidl i la subhasta d’una parcel·la de titularitat pública, situada en aquest sector.

En el conveni també es pacta la retirada definitiva del contenciós interposat el 2018 per l’empresa Lidl, que hagués pogut provocar que l’Ajuntament procedís a urbanitzar la totalitat del sector 22b1.

En aquest sentit, Lidl aportarà 500.000 euros a l’Ajuntament, 160.000 euros dels quals corresponen a l’afecció del Compte de Liquidació provisional del Projecte de Reparcel·lació del Pla Parcial. La xifra restant serà un dipòsit per cobrir el cost real que hagi de suportar la parcel·la sobre el cost total de les obres d’urbanització del sector sencer, quan s’executin.

Així, finalment la construcció del vial tindrà un cost inferior al pressupostat inicialment -que era d’1,4 milions d’euros- i la venda de la parcel·la de titularitat pública servirà per finançar altres despeses importants de les arques municipals, com per exemple la compra del solar per ampliar el Centre d’Atenció Primària o el conveni expropiatori per la compra dels terrenys ocupats en el parc del Bon Repòs en els que s’està executant la construcció d’una nova biblioteca pública.

Per altra banda, en la sessió plenària, també s’ha aprovat l’acord col·lectiu amb els funcionaris de l’Ajuntament sobre les seves condicions laborals, amb els vots positius d’ERC i Entesa, l’abstenció de Junts i el vot negatiu de Ciutadans.

L’alcalde del municipi i portaveu d’ERC, Jordi Gaseni, destaca aquestes dues aprovacions.

Per la seva banda, el portaveu d’Entesa per la Cala, Joan Borràs, també remarca ambdós punts.

La portaveu de Junts, Eva del Amo, justifica la seva abstenció en l’aprovació del conveni amb Lidl.

El portaveu de C’s, Josep Maria Figueres, explica els seus vots negatius.

En el ple, també s’ha aprovat la modificació de taxes de la Llar d’Infants Xerinola, amb motiu de la gratuïtat d’Infantil 2 per a les famílies el pròxim curs escolar 2022-2023. Es tracta d’un compromís que ha pres la Generalitat de Catalunya i que es posarà en marxa a partir del pròxim setembre.

També s’han presentat dues mocions, una que condemna l’espionatge polític i l’altra, a favor dels jutges de pau.

Comparteix