Es presentaran les visites guiades a les Fortificacions

Comparteix

La presentació, que serà dissabte a les 10 h del matí a les mateixes Fortificacions, donarà tret de sortida al cicle de visites guiades que es desenvoluparà els mesos d’estiu, del 15 de juny al 15 de setembre.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar realitzarà l’acte de presentació sobre el cicle de visites guiades al Búnquer d’Artilleria de Costa, conegut popularment amb el nom de ‘Fortificacions’. La jornada, que tindrà lloc aquest dissabte a les 10 h del matí a les mateixes instal·lacions, comptarà amb una conferència, expositors i ambientació exclusiva i serà el tret de sortida de l’activitat, que es desenvoluparà a partir del 15 de juny.

La regidoria de Turisme aposta, un any més, per aquest cicle de visites, que es va reprendre l’any passat i va atreure l’atenció de centenars de visitants. Una activitat cultural que permet endinsar-se en la història que s’amaga en aquesta construcció militar, dissenyada en els primers mesos de la Guerra Civil dins d’un pla de defensa de la costa catalana.

Les visites a les Fortificacions, dirigides per una persona coneixedora, comencen al Centre d’Interpretació de la Pesca, amb la visualització d’un audiovisual i segueixen al Port de l’Estany, per veure insitu les instal·lacions. Una hora i mitja d’activitat que deixa constància de la relació de la població amb el conflicte bèl·lic. Les visites comptem amb attrezzo per recrear l’ambientació pròpia de l’època i endinsar el visitant a la història.

Els presents a l’acte de presentació gaudiran excepcionalment d’una conferència sobre la recreació històrica i d’expositors amb material de l’època, així com la presència de varis recreadors històrics que ambientaran el búnquer, a càrrec del grup Recreació i Patrimoni Junts. A més, es podrà realitzar una visita guiada a les instal·lacions. Així ho explica la regidora de Turisme, Maite Boquera.

Per a participar a l’acte de presentació, cal inscripció prèvia, enviant un correu electrònic a dboquera@ametllamar.cat, o bé trucant al telèfon 977 49 37 54.

El cicle de visites guiades a les Fortificacions s’iniciarà el 15 de juny i fins al 15 de setembre, els dimarts (en català) i dijous (en castellà) a les 10 h del matí. Pel que fa a les passejades històriques del municipi, també es desenvoluparan en aquest període estival, dimarts i dijous a les 19 h de la tarda. Les visites tenen un cost de 3 € per persona (gratuït menors de 14 anys) i és necessari vehicle propi. Les persones que estiguin interessades en les dues propostes, hauran inscriure’s prèviament a l’Oficina de Turisme.

Comparteix