S’entreguen els premis del 22è Concurs de Fotografia Paisatgística de les Terres de l’Ebre

Comparteix

Entre els guanyadors, hi ha quatre noms caleros, dotats amb un premi cadascun.

El passat dissabte, es van conèixer els guanyadors del 22è Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre, que organitzen conjuntament i anualment les àrees de Turisme de l’Ametlla de Mar i Deltebre. Es tracta d’un concurs que porta centenars d’imatges espectaculars d’alguns dels racons, colors i moments més atractius del nostre territori. Enguany, s’han presentat 50 participants que han presentat un total de 164 fotografies i entre els guanyadors, hi ha quatre noms caleros, dotats amb un premi cadascun.

El guanyador de la categoria de fotos fetes a l’Ametlla de Mar ha estat Vicent Pellicer Olles, de Jesús, amb “Albada”, que s’emporta els 400 € de premis. En la segona posició, ha quedat la fotografia “Fugida al far” de David Hervella Zarzosa, de l’Ametlla de Mar, amb 250 € de premi. I la tercera posició ha estat per a Carina Balfegó Morales, de l’Ametlla de Mar, amb “La Cala, un somni”,  premiada amb 175 €. El Premi Local ha estat per a “El silenci i les onades” de Cristina Quereda Asens, de l’Ametlla de Mar, amb 250 €.

Pel que fa als guanyadors de la categoria de fotos fetes a Deltebre, el 1r premi ha estat per “Paisatge d’hivern” de Jaume Charles, d’Alcarràs, amb 400 € de dotació. El segon premi, l’ha guanyat Carmen Cortes Cañagueral, de Badalona, “Capvespre al Delta”, amb 250 € de premi. La tercera posició ha estat per a la fotografia “Submergits a la boira” de Javier Revilla Gabarrón, de l’Ametlla de Mar. El Premi Local de Deltebre a la millor fotografia, dotat amb 250€, ha estat per a “Fangar duna” d’Arseni Arques Aliau, de Deltebre.

Quant a la resta de premis, el Premi Terres de l’Ebre a la millor fotografia realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre dotat amb 300 €, ha estat per a la fotografia “Reflexes d’estiu” de Lluis Vidal, de La Ràpita.

La millor fotografia realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre amb activitat humana, dotat amb 400 €, ha estat per a la fotografia “Bon cop de falç” de Jose Claramunt Sunyé, de Tortosa. El 2n premi d’aquesta categoria, dotat amb 250€, ha estat per a la fotografia “Llaurant el camp” de Julio Charles Godia, d’Alcarràs i el 3r, dotat amb 175€, per a “Ferran lo canterer” de Sergi Mauri Marsal, del Perelló.

El Premi Especial a la millor fotografia en blanc i negre, dotat amb 300 €, ha estat per a la fotografia “Ibis al vol” de Mireia Canicio Ena, de Mataró

El Premi Fotografia Gastronòmica, a la millor fotografia realitzada a qualsevol plat i/o producte gastronòmic típic de Deltebre i/o l’Ametlla de Mar, dotat amb 300 €, ha estat per a  “Orada a la sal” de Miquel Planells Saurina, de Banyoles.

I el Premi a la Creativitat, a la millor fotografia paisatgística realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre en qualsevol tècnica, en la qual es permet tota mena de manipulació digital, dotat amb 300 €, l’ha guanyat la fotografia “L’Ebre, entre el cel i la terra” d’Andreu Fernández Loma, de Tarragona.

Maite Boquera és la regidora de Turisme de l’Ametlla de Mar.

El jurat ha estat format per Antònia Ripoll, artista visual i professora de pintura de l’Escola d’Art i Disseny Esardi d’ Amposta,  Joan Puig i Pasqual, foto periodista, guanyador del 2n. Premi de Fotopress, l’any 2004 al Congrés de Fotoperiodisme de Perpinyà i Albert Vidal i Ribes, creador audiovisual i director creatiu de Vèrtex Comunicació.

Les fotografies guanyadores s’exposaran, com és habitual, al Centre d’Interpretació de la Pesca durant els mesos de juliol i agost.

Comparteix