Una vintena de comerços de l’Ametlla de Mar participen en una campanya de conscienciació sobre els residus

Comparteix

‘La mar comença aquí. Recull els residus perquè no arribin a la mar’ és el nom d’aquestacampanya, exposada a diferents comerços del municipi, que mostra un retall de xarxa de pescar amb residus dipositats a dins.

Una vintena de comerços de l’Ametlla de Mar s’han sumat a aquesta campanya de conscienciació, organitzada des de l’Associació Catalana de Dones de la Mar (ACDM), que té l’objectiu de divulgar i sensibilitzar sobre l’origen dels residus que arriben a la mar i que provoquen tota mena d’efectes nocius en la flora i la fauna marina.

Des de la setmana passada, 25 comerços del municipi mostren un cartell informatiu amb un missatge clar: ‘La mar comença aquí. Recull els residus perquè no arribin a la mar’. El cartell va acompanyat d’un retall de xarxa de pescar i al seu interior, ampolles de plàstic i/o altres residus.

Una campanya de conscienciació que pretén donar visibilitat a la problemàtica transmetent que l’alta concentració de residus en els ecosistemes marins, no es generen només a les platges o a la mar, sinó que tenen el seu origen en les activitats de terra. Així ho explica la vicepresidenta de l’Associació Catalana de Dones de la Mar, Flori Balagué Gil.

El projecte, que compta amb la col·laboració de PESCA NETA, té la intenció d’estendre’s a altres municipis costaners de Catalunya.

Comparteix