La tonyina roja agafa el protagonisme gastronòmic a l’Ametlla de Mar amb les Jornades Gastronòmiques

Comparteix

Des d’aquest divendres i fins al 15 de maig, quinze restaurants i tretze bars ofereixen menús gastronòmics i tapes elaborades amb aquesta espècie per excel·lència.

Des d’aquest divendres i fins al 15 de maig, l’Ametlla de Mar acollirà les XI Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani, amb la participació de quinze restaurants i tretze bars de la població, que faran de la tonyina el principal element d’inspiració per a les seves creacions gastronòmiques. El tret de sortida serà la Diada de la Tonyina Roja, que coincidint amb els 10 anys del Tuna Tour, oferirà, durant aquest cap de setmana, degustacions, música, esport i molt més.

I és que la Diada només serà el preàmbul de les Jornades Gastronòmiques; dues setmanes durant les quals els amants de la tonyina roja podran degustar aquest producte en diverses modalitats culinàries a diferents restaurants i bars del municipi.

Tàrtar de tonyina amb cor de bou i guacamole, arròs cremós de tonyina, tataki, sashimi o tonyina a la brasa amb tomàquets confitats agredolços són alguns dels plats que configuren la quinzena de menús que han confeccionat diversos restaurants del municipi i que tenen la tonyina roja com a protagonista. Tots els menús estan maridats amb vins de la DO Terra Alta i tenen un preu per persona d’entre els 30 i els 50 euros.

A banda, tretze bars de la població participen en la Ruta de la Tapa, amb petites elaboracions com tonyina amb coixí d’hummus i un toc de mar, torrada amb tonyina, chutney de maduixes, wassabi i brots tendres o mini hamburguesa de tonyina amb maionesa de llima i soja. Cadascuna de les tapes té un preu de 4,5 euros amb un quinto Heineken inclòs, que patrocina la ruta. Maite Boquera és la regidora de Turisme.

A més, omplint la butlleta de la Ruta de la Tapa amb cinc segells de bars diferents s’entrarà en el sorteig de dos menús dobles a les pròximes Jornades Gastronòmiques, i se sortejaran 10 Tuna Tour dobles entre els votants de la tapa guanyadora.

A banda, els organitzadors de l’esdeveniment gastronòmic, l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar, com cada any, també convoquen un concurs fotogràfic a Instagram. Entre totes les persones que publiquin fotografies durant els dies de les Jornades amb les etiquetes #ametllademar i #tonyinaroja22, i que segueixin el perfil @turismeametllademar, s’escolliran quatre finalistes. El guanyador serà el que obtingui més m’agrada del públic i s’emportarà un menú doble a les pròximes Jornades Gastronòmiques.

Consulta tots els menús i tapes a visitametllademar.com

Comparteix