Torna la Tuna Race Balfegó, la prova de natació a mar oberta

Comparteix

Després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia, aquest diumenge el Passeig Marítim de l’Ametlla de Mar i els seus voltants gaudiran d’un gran ambient esportiu.

L’Ametlla de Mar acollirà, aquest diumenge, la Tuna Race Balfegó, la prova de natació a mar oberta organitzada per l’empresa calera, la qual s’ha convertit en tot un referent en el calendari nacional, tot i que a causa de la pandèmia, no s’ha pogut organitzar durant els dos últims anys.

La Tuna Race Balfegó, que va néixer l’any 2012, consta de dos modalitats, la principal i més exigent, és la prova de 5 quilòmetres, la qual transcorre des de les instal·lacions aqüícoles on el Grup Balfegó té les tonyines, fins a la platja de l’Alguer. L’altra, té una distància de 2,5 quilòmetres que surt de la platja de Pixavaques i transcorre per un circuit paral·lel al Passeig marítim i que també finalitza a la platja de l’Alguer.

Pels més preparats físicament, hi ha una tercera prova, que sota el nom de Doble Corona, consisteix a disputar les dos distàncies i buscar la mitjana de les dos classificacions.

El fet de sortir des de les piscines del Grup Balfegó, atorga a la prova una singularitat que la fa única en el panorama nacional de la natació a mar oberta, tal com explica Pol Gil, director tècnic de la prova i guanyador en dos ocasions.

Al llarg del diumenge, el Passeig Marítim de l’Ametlla de Mar i els voltants gaudeixen d’un gran ambient esportiu donada la gran quantitat de participants. Per aquest any hi ha una inscripció de 320 nadadors i nadadores, entre els quals destaquen alguns noms importants com la nadadora olímpica als Jocs de Tòquio en les distàncies de 1.500 i 800 lliures, Jimena Pérez, i el nadador mundialista Guillem Pujol.

La distància de 2,5 quilòmetres s’iniciarà a les 9.30 h del matí i la de 5 quilòmetres a les 11.30 h.

Comparteix