L’Ametlla de Mar acull 3 famílies ucraïneses nouvingudes i 3 dels menors ja van a centres educatius del municipi

Comparteix

Una d’elles, en extrema situació de vulnerabilitat, viu en un habitatge social.

Davant el conflicte armat entre Rússia i Ucraïna, i l’èxode massiu de la població civil ucraïnesa a països veïns, des de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar es vol contribuir a facilitar una resposta humanitària eficaç a les persones afectades. En total, a la població, han arribat 3 famílies d’Ucraïna fugint de la guerra.

Des de Benestar Social es facilita l’autonomia personal de totes les persones nouvingudes al municipi, afavorint la seva inclusió a la societat. Primerament, es detecten les seves necessitats, se’ls orienta, i es deriva al servei o recurs que necessita.

Les prioritats són l’empadronament i l’allotjament. Dues de les famílies refugiades viuen en domicilis de familiars o coneguts i una d’elles, en extrema situació de vulnerabilitat, s’ha derivat provisionalment a un allotjament del carrer Goya de propietat municipal, que se li ha donat un ús d’emergència social.

La regidora de Benestar, Mayte Puell, apunta que s’ha dut a terme un contracte de cessió d’espai temporal, d’acord amb el reglament del Consell Comarcal.

A les famílies refugiades hi ha 3 menors que ja van als diferents centres educatius del municipi; 1 a l’Escola Sant Jordi i 2 a l’Institut Candelera. Tot i que segueixen la majoria de les classes ordinàries, també se’ls ofereix l’aula d’acollida, per facilitar-los l’aprenentatge de la llengua catalana.

Pel que fa a la recollida de material per enviar a Ucraïna, continua el servei a la planta baixa de l’Ajuntament, als matins de dilluns a divendres. De moment, s’han realitzat 3 enviaments de material de primera necessitat.

Comparteix