Comença la veda de l’arrossegament, enguany de dos mesos i mig

Comparteix

Enguany, la veda del sector de l’arrossegament a la província de Tarragona serà de deu dies hàbils més, per complir amb la reducció de jornades marcada per la Comissió Europea.

El sector de l’arrossegament de l’Ametlla de Mar ha iniciat, aquest dimarts, l’aturada biològica fins a l’1 de juliol. Enguany, serà la veda més llarga feta fins al moment. Els pescadors estaran amarrats deu dies hàbils més del que és habitual, per complir amb la reducció de jornades al sector, marcada al Pla plurianual de pesca de demersals a la Mediterrània Occidental.

Les confraries de pescadors del nord de la província de Tarragona -l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Cambrils, Tarragona i Torredembarra- van decidir ajuntar els deu dies hàbils que han d’aturar de més durant aquest any, amb la parada biològica. Uns dies extres que venen obligats des de la Comissió Europea i gestionats pel govern central, per complir així amb la reducció de jornades.

El patró major de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Miquel Brull, apunta que com ja es fa habitualment a la veda, l’aturada d’aquests deu dies hàbils es fa de manera esglaonada, amb l’objectiu de recuperar caladors i espècies i alhora també treure’n rendibilitat.

Els deu dies també aniran subvencionats per ajuts de l’Estat. Així i tot, Brull explica que mentre els armadors sí que demanen aquests ajuts, els mariners se solen donar d’alta a l’atur, per la demora del cobrament.

Aquesta aturada arriba en un moment especialment sensible pel sector pesquer, ja que a la reducció obligada de jornades de pesca dictaminada per Brussel·les, s’han d’afegir els increments del preu dels carburants, fet que implica que en molts casos, l’activitat deixi de ser rendible, perquè la despesa en carburant, és una de les més importants que té una barca.

Comparteix