Es deixen de comunicar els casos Covid

Comparteix

La ciutadania pot continuar consultant els casos actius registrats del municipi, a través del portal web de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) de la Generalitat.

El març del 2020, el Departament de Salut va començar a actualitzar cada dia els casos de Covid a Catalunya. Des d’aquest dilluns, però i a causa de la bona evolució de la pandèmia, s’ha anunciat una modificació de la gestió del virus, la qual contempla l’eliminació d’aquesta comunicació diària dels casos, amb l’objectiu de retornar a poc a poc a la vida prepandèmia.

La gestió de la pandèmia ha fet un gir radical: no es faran testos i els positius no s’hauran d’aïllar. Aquestes dues mesures només s’aplicaran a les persones vulnerables, com els majors de 60 anys, persones immunodeprimides o dones embarassades, i persones que estiguin en entorns de risc, com centres sanitaris o residències.

Tenint en compte que només es fan proves a les persones de risc, Salut ha deixat de comunicar diàriament els positius, només els comunicarà un o dos cops per setmana, per fer un seguiment de la incidència, amb estimacions. Per aquesta raó, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar deixa de fer comunicats diaris, a través de l’eBando, sobre els casos de Covid al municipi.

Així i tot, la ciutadania que ho vulgui pot continuar consultant els casos actius registrats del municipi, a través del portal web de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) de la Generalitat.

Comparteix