El CAP de l’Ametlla de Mar compta amb dos nous referents de benestar emocional i de nutrició

Comparteix

Els professionals oferiran ajuda emocional i nutricional en grups creats des del centre d’atenció primària, en escoles o en altres centres que aglutinin activitat social.

El Departament de Salut ha incorporat dos nous referents de benestar emocional i de nutrició al Centre d’Atenció Primària (CAP) de l’Ametlla de Mar. Es tracta de dos professionals que faran intervencions en l’àmbit comunitari per promoure la salut i la prevenció de malalties.

Les seves funcions es desenvoluparan en l’àmbit comunitari, és a dir, no faran consultes clíniques individuals, sinó que treballaran en grups creats des del mateix centre d’atenció primària, o bé en centres educatius, centres residencials de gent gran, centres cívics o altres equipaments públics.

Així ho explica el referent de benestar emocional i comunitari del CAP, Gerard Mallafré.

En el cas del referent de benestar emocional contribuirà a evitar o minimitzar l’aparició de problemes de salut mental o d’addiccions i, alhora, reduir la medicalització d’aspectes relacionats amb el malestar emocional.

I per la seva banda, la figura de nutricionista promourà hàbits alimentaris saludables per evitar també problemes associats a una mala alimentació, com per exemple l’obesitat. Sandra Carreres és dietista i nutricionista d’atenció comunitària del CAP.

Els professionals estan acabant de definir els circuits de treball, per tal d’actuar en xarxa amb els seus equips d’atenció primària (EAP).

Ambdós serveis s’emmarquen dins del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i comunitària, que Salut va posar en marxa el 2020.

Comparteix