El ple de l’Ajuntament mostra el seu suport al sector pesquer

Comparteix

Es va aprovar una moció, per unanimitat, en defensa del sector pesquer que està vivint una situació complicada, a causa de l’augment del preu del petroli i la significativa reducció de jornades, plantejada per tercer any consecutiu en el Consell de Ministres de la UE.

El ple de l’Ajuntament va celebrar, aquest dimarts al vespre, una sessió ordinària, en la qual es van estudiar o aprovar diversos punts de tràmit, com l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit. El ple també va destacar l’aprovació d’una moció presentada per l’equip de govern en defensa i suport del sector pesquer.

En el cas de la moció en defensa al sector pesquer, es va aprovar per unanimitat per donar suport al sector que està passant per dificultats, a causa de l’alt preu del carburant i de la retallada de jornades de l’arrossegament. L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, destaca la moció i apunta l’anunci de l’assemblea oberta que tindrà lloc l’1 d’abril per l’equip de govern.

També es va aprovar l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit, corresponent a l’exercici 2021, valorat en uns 152.500 euros, relacionats amb la regularització del contracte de Fomento Medi Ambient. Es tracta d’unes obres contractades per l’Ajuntament amb aquesta empresa, el 2015, que van ser certificades, però no realitzades. Per aquesta raó, l’equip de govern es van negar a acceptar les reclamacions de l’empresa que pujaven a 1 milió d’euros. Després d’un procés judicial, finalment ambdues parts han acordat el pagament de la regularització del contracte. El punt es va aprovar amb els vots positius d’ERC i Entesa per la Cala, els vots d’abstenció de Junts x l’Ametlla i el vot negatiu de C’s.

Un dels punts del ple va ser la regularització del contracte del regidor d’Entesa, Joan Manel Borràs, que renuncia a la seva dedicació parcial i que passarà a portar la regidoria sense tenir contracte laboral.

El grup polític de C’s va presentar una moció envers les licitacions o contractacions, en la qual es denunciava un ‘incompliment’ de l’equip de govern sobre la normativa de contractes públics. La moció va comptar amb els vots negatius d’ERC i Entesa, l’abstenció de Junts i el vot positiu de C’s.

La portaveu de Junts, Eva del Amo, destaca aquesta moció de C’s i també la moció presentada pel seu grup polític sobre el nomenclàtor de carrers amb noms de dones, que es va aprovar per unanimitat.

Per la seva banda, el portaveu de C’s, Josep Maria Figueres, remarca el punt del reconeixement extrajudicial de crèdit i la moció presentada pel seu grup.

Per últim, també es va donar a compte de diferents temes d’actualitat del municipi, com per exemple la finalització del procés de licitació de les guinguetes i les instal·lacions de les platges pel 2022-2026 o l’efectuació, pròximament, del soterrament del cablejat des del carrer Llibertat fins a la plaça de l’Olivera.

Ple Ordinari 22/03/2022
Comparteix