La majoria de les deixalles acumulades a l’EIN Cap de Santes Creus de l’Ametlla de Mar estan a poca fondària
![](https://www.lacalartv.cat/wp-content/uploads/2022/02/graellsia-3.jpg)
Graëllsia va realitzar un mostreig de deixalles marines a l’EIN Cap de Santes Creus, dins al projecte d’apadrinament Libera, que va constatar la teoria amb la qual treballen que és que la majoria de deixalles marines se situen a poca fondària.
El Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental, El Graëllsia, continua treballant amb el seu projecte de conservació i divulgació de l’EIN Cap de Santes Creus, concedit, per tercer any consecutiu, per les entitats Seo-Birdlife i Ecoembes. Dimarts passat, van realitzar un dels mostrejos que servirà per dissenyar campanyes de neteja més efectives.
El mostreig es va dur a terme a primera línia de costa, a poca fondària i a 3 punts diferents de l’EIN Cap de Santes Creus: concretament a la punta de l’Àliga, l’Estany Podrit i l’Estany. Un mostreig, on les cinc bussejadores voluntàries van trobar un total de 3,6 kg de deixalles que corresponien a 39 ítems diferents, dels quals 82% eren plàstics i la majoria, es trobaven concentrats a 1,5 metres de fondària.
La membre de Graëllsia, Eli Bonfill, comenta que es fan mostrejos a poca fondària i altres a més fondària per poder comparar la presència de deixalles marineres.
Els mostrejos es fan cada 3 mesos a diferents punts d’aquest espai. A banda dels mostrejos, el projecte Libera també contempla jornades de neteja i de divulgació a través de tallers a les escoles i gimcanes familiars, per denunciar així la presència d’escombraries, i mostrar la gran biodiversitat present a la zona.
Avui mostreig de #deixallesmarines en barca a 15m de fondària als 3 punts de mostreig com a part del nostre apadrinament pel #ProyectoLIBERA a l'EIN Cap d Stes Creus a #AmetlladeMar ☺️
— Graëllsia (@Graellsia_) February 11, 2022
Gràcies al #CNAmetlladeMar x dur-nos amb ?️#ProyectoLIBERA#1m2#basuraleza#basurasmarinaspic.twitter.com/hT9XRKIHn5
Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.
ACEPTAR