La majoria de les deixalles acumulades a l’EIN Cap de Santes Creus de l’Ametlla de Mar estan a poca fondària

Comparteix

Graëllsia va realitzar un mostreig de deixalles marines a l’EIN Cap de Santes Creus, dins al projecte d’apadrinament Libera, que va constatar la teoria amb la qual treballen que és que la majoria de deixalles marines se situen a poca fondària.

El Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental, El Graëllsia, continua treballant amb el seu projecte de conservació i divulgació de l’EIN Cap de Santes Creus,  concedit, per tercer any consecutiu, per les entitats Seo-Birdlife i Ecoembes. Dimarts passat, van realitzar un dels mostrejos que servirà per dissenyar campanyes de neteja més efectives.

El mostreig es va dur a terme a primera línia de costa, a poca fondària i a 3 punts diferents de l’EIN Cap de Santes Creus: concretament a la punta de l’Àliga, l’Estany Podrit i l’Estany. Un mostreig, on les cinc bussejadores voluntàries van trobar un total de 3,6 kg de deixalles que corresponien a 39 ítems diferents, dels quals 82% eren plàstics i la majoria, es trobaven concentrats a 1,5 metres de fondària.

La membre de Graëllsia, Eli Bonfill, comenta que es fan mostrejos a poca fondària i altres a més fondària per poder comparar la presència de deixalles marineres.

Els mostrejos es fan cada 3 mesos a diferents punts d’aquest espai. A banda dels mostrejos, el projecte Libera també contempla jornades de neteja i de divulgació a través de tallers a les escoles i gimcanes familiars, per denunciar així la presència d’escombraries, i mostrar la gran biodiversitat present a la zona.

Comparteix