Humana recupera més de 16 tones de tèxtil usat a l’Ametlla de Mar, el 2021, per a donar-les una segona vida

Comparteix

La recollida selectiva del residu tèxtil augmenta un 24% respecte a l’any anterior i confirma així la recuperació del servei.

L’entitat sense ànim de lucre recupera l’equivalent a 68.000 articles de roba, que podran allargar-ne la vida útil via reutilització i reciclatge.

La recollida selectiva del residu tèxtil per part d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha augmentat un 24% a l’Ametlla de Mar el 2021. Així es desprèn del balanç realitzat per l’entitat, que l’any passat hi va recuperar més de 16 tones de tèxtil usat per a donar-les una segona vida amb un benefici ambiental i social.

L’entitat sense ànim de lucre va recuperar, concretament, 16.863 kg l’any passat. El que significa un increment del 24,3% respecte el 2020, quan es van recollir 13.569. Aquest residu tèxtil que es diposita en els contenidors situats en la via pública, equival a 68.000 articles de roba que són classificats a la planta de preparació per a la reutilització. La major part tindrà una segona vida: el 50% es pot reutilitzar i més del 35%, reciclar.

Des de la Fundació, Joan Carles Montes, remarca la importància de donar a la roba una segona vida.

La reutilització del tèxtil contribueix a la reducció d’emissions de CO2: per cada kg de roba recuperada s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO2, segons un estudi de la Federació Humana People to People. Les més de 16 tones recollides l’any passat a l’Ametlla de Mar han evitat, per tant, 102 tones de CO2 a l’atmosfera.

A aquest benefici ambiental cal afegir-ne el social: és la creació d’ocupació verda, Humana genera un lloc de treball per cada 30 tones de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a diverses iniciatives socials.

Comparteix