Es tanca la carpa del Bon Repòs i entren en vigor altres mesures anticovid

Comparteix

Entre les mesures destaquen l’obligatorietat de la mascareta al carrer, la limitació de reunions a 10 persones i les limitacions d’aforament en espais tancats.

Aquesta mitjanit, han entrat en vigor diverses mesures anticovid a Catalunya, anunciades per la Generalitat i avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per frenar la sisena onada de la Covid-19.

Entre elles hi ha el tancament de l’oci nocturn i conseqüentment, el tancament de la carpa municipal del Bon Repòs, durant totes les festes de Nadal. Una decisió que ha costat a l’equip de govern després de la bona resposta ciutadana que va tenir els primers dies. Jordi Llaó és el regidor de Festes.

També ha entrat en vigor l’obligatorietat de la mascareta al carrer, la limitació de reunions a 10 persones i les limitacions d’aforament, del 50% als interiors de bars i restaurants i del 70% en teatres, cinemes, comerços, gimnasos, competicions esportives i en cerimònies religioses. A més, es manté l’ús del passaport Covid en restauració i gimnasos.

Des d’aquesta nit, també s’ha començat a aplicar el toc de queda en 126 municipis catalans. La mesura  no afecta l’Ametlla de Mar, ja que s’aplica a les poblacions que tenen més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada de més de 250 casos per cada 100.000 habitants els darrers set dies. Els municipis ebrencs on sí que s’ha aplicat són Tortosa, Amposta, Deltebre, la Ràpita i també Sant Jaume d’Enveja que, tot i que no compleix les característiques, està completament envoltat per altres que sí que ho fan.

Consulta totes les mesures aplicades a Catalunya:

Comparteix