El Consorci d’Aigües de Tarragona restableix el subministrament d’aigua després del trencament de canonades de dissabte

Comparteix

Segons els primers indicis, el trencament s’hauria produït per un problema de corrosió d’origen extern per clorurs.

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) va restablir aquest diumenge a primera hora de la tarda el subministrament d’aigua potable als seus abonats. Els treballs de reparació pel trencament de la canonada localitzada aquest dissabte a la matinada a l’Ametlla de Mar es va allargar unes 30 hores, tot i que no van suposar restriccions per als 60 municipis i 25 empreses consorciades.

L’organisme que gestiona el minitransvasament a Tarragona preveu que aquesta setmana vinent experts del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) analitzin les causes del col·lapse que, segons els primers indicis s’hauria produït per un problema de corrosió d’origen extern per clorurs, com el cas de l’Ampolla el 3 de gener de 2020.

El CAT va començar a restablir el servei al llarg del matí de diumenge, un cop es van completar les tasques de substitució del tram de sis metres llarg i 1,6 de diàmetre de canonada afectat, que es va reconnectar definitivament a la matinada. Segons va explicar el president del CAT, Joan Alginet, el tall no va suposar cap problema per als abonats, ja que durant la reparació l’abastiment d’aigua es va poder fer a base de pous i dipòsits.

Es tracta d’una situació molt similar, a la que es va viure fa prop de dos anys, concretament el 3 de gener de 2020, a l’Ampolla, si bé com ha reconegut el mateix director gerent l’organisme, Josep-Xavier Pujol, que la radiografia no va aconseguir detectar que aquest tram tenia trencada alguna espira de les que envolten el tub de pretensat.


La fuita d’aigua va afectar tres propietats pròximes, així com alguns vials i seguint pel barranc fins al mar es va emportar la sorra de la platja de Bon Caponet. L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, va agrair la ràpida intervenció dels serveis tècnics de l’organisme.

El CAT s’ha compromès a restituir les finques afectades mentre que Gaseni també va anunciar que es repararan els danys esmentats que, segons va valorar, no han estat greus. Xavi Solé va ser un dels veïns afectats per desperfectes a les seves finques.

Per preveure i evitar aquestes situacions, el CAT ja ha començat a treballar amb un projecte per instal·lar cable de fibra òptica al llarg de la canonada principal i així poder auscultar el seu estat estructural.

Comparteix