La Policia Local impulsa una campanya sobre els patinets elèctrics

Comparteix

‘Encerta el teu patinet’ és la campanya que ha impulsat la Policia Local amb l’objectiu d’informar a les famílies sobre l’ús i la normativa dels patinets elèctrics i d’altres vehicles similars, ja que la confusió entre ells pot comportar conseqüències molt greus fins i tot penals.

La Policia Local de l’Ametlla de Mar ha iniciat, aquesta setmana, la campanya ‘Encerta el teu patinet’ per donar a conèixer la normativa de circulació que han de complir els conductors dels vehicles de mobilitat personal (VMP), amb l’objectiu de garantir una mobilitat segura i responsable. La campanya s’impulsa en aquestes dates per la proximitat de les festes de Nadal, ja que aquests tipus de vehicles seran un dels regals estrella entre els més menuts.

La campanya assenyala les diferències entre els patinets elèctrics i d’altres vehicles similars. També explica la legislació que s’ha de complir quan es condueixen, d’acord amb les recents instruccions de trànsit. A l’Ametlla de Mar s’aplica la normativa estatal que, any rere any, es va actualitzant.

En aquest sentit, la Policia Local remarca que els patinets elèctrics no poden portar seient, no poden circular per les voreres, només pot anar-hi una persona per vehicle, o que han de circular a menys de 25 km/h.

El caporal de la Policia Local, Rodrigo Teba, recorda que es fan diferents controls per complir amb l’ús correcte i les sancions són de mínim 200 euros a més, en alguns casos es pot incórrer en un delicte contra la seguretat viària.

Tot plegat està resumit en un cartell que s’ha repartit pel municipi i que també està publicat a les xarxes socials.

Comparteix