Dos possibles tornados provoquen danys considerables a l’Ametlla de Mar

Comparteix

El fort temporal deixa una gran quantitat d’arbres caiguts i s’emporta altres objectes pesants com vehicles, teulades o una xemeneia.

Es demana a les persones afectades pel pas dels tornados que es posin en contacte amb els serveis tècnics municipals.

El temporal ha afectat amb força a l’Ametlla de Mar. Aquest dimecres, el municipi s’ha aixecat fent una valoració extensa de tots els danys causats pel temporal. De fet, s’està estudiant la presència de dos possibles tornados que van provocar la caiguda d’una gran quantitat d’arbres i d’altres objectes pesants com vehicles, portes, teulades o xemeneies. L’Ajuntament del municipi ha demanat col·laboració ciutadana per avaluar tots els danys causats i traslladar-lo a la Generalitat.

Durant tot el matí de dimarts va ploure amb intensitat al municipi i, fins i tot, va caure pedra. A La Cala es van registrar gairebé 100 l/m2. Els Bombers van rebre una desena d’avisos a l’Ametlla de Mar per inundacions i sobretot pels efectes del vent. Un dels possibles tornados s’hauria originat al mar en forma de mànega, al migdia de dimarts, i hauria entrat per la zona de la urbanització de Roques Daurades, posteriorment s’hauria dirigit en línia recta cap a l’interior per la partida de la Barrera, fins a arribar més enllà de l’antiga N-340. El traçat que va deixar és interromput. L’altre tornado s’hauria originat a la zona de Sant Jordi. Així ho apunta l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni.

El pas del fort vent per aquests punts va provocar la caiguda d’una gran quantitat d’arbres de grans dimensions i també fer volar altres objectes pesants, com una xemeneia a la zona de Roques Daurades o un vehicle que va bolcar a la partida de la Barrera. En conseqüència, el trànsit en aquestes zones es va veure afectat. La Policia Local i el Servei d’Urgències Municipal han estat fent tasques de vigilància i diverses dotacions de Bombers, amb la col·laboració de l’equip de la brigada municipal, han estat treballant amb la retirada dels arbres.

El temporal també va afectar el subministrament elèctric i es van haver de suspendre diverses activitats. Per una banda, l’Escola Sant Jordi es va veure obligada a cancel·lar les classes i tampoc va dur a terme les extraescolars, –La Tribu, Raquetes i Ballant-. Per altra banda, l’Escola Municipal de Música també va fer les classes online. A més, el Banc de Sang i Teixits que tenia prevista la donació de sang per dimarts a la tarda, la va ajornar pel dimarts dia 30 de novembre de les 17 a les 21 h i al Casal d’Avis.

Pel que fa al temporal marítim, es van registrar onades de fins a 3 metres d’alçada. Les embarcacions caleres no van sortir a la mar.

Davant la força de l’aigua acumulada a les lleres dels barrancs, es va tallar el pas dels vehicles, aquest dimarts a la tarda, de vuit barrancs del municipi. Els serveis d’emergències van haver de socórrer fins a tres cotxes atrapats. Amb tot, però, afortunadament ningú va patir danys personals. 

Ara, l’Ajuntament del municipi ha demanat col·laboració ciutadana per avaluar tots els danys materials causats i traslladar-lo a la Generalitat. Gaseni remarca que és imprescindible recollir la informació per mostrar el què ha passat.

Les persones afectades cal que informin de la situació exacta del dany i mostrar una fotografia. Es poden posar en contacte amb els serveis tècnics presencialment al primer pis de l’Ajuntament de 9 a 14 h, al correu electrònic jalmeida@ametllamar.cat o a través del Whats App 600 40 32 22.

Comparteix