Arriba la Castanyada, la festa de tardor més esperada

Comparteix

Enguany, se celebra la festivitat amb les mesures anticovid més relaxades que l’any passat, però amb recomanacions al Cementiri Municipal.

A la Llar d’Infants i a l’Escola Sant Jordi, han celebrat la festivitat fent un seguit d’activitats.

Arriba una de les festes més tradicionals del nostre calendari: La Castanyada. Una festivitat que segueix ben viva als centres d’educació infantil i primària de l’Ametlla de Mar i que enguany se celebra amb les mesures anticovid més relaxades que l’any passat. A més, com que Tots Sants cau en dilluns, es podrà gaudir d’un cap de setmana llarg.

A l’Escola Sant Jordi, durant tota la setmana, els alumnes han estat duent a terme diverses activitats i tallers relacionats amb la festivitat: decoració de finestres, sortida a la natura, manualitats amb elements naturals. També han rebut la visita de la castanyera.

La celebració de la Castanyada culminarà aquest divendres amb la ballada de danses per cicles, seguint una sèrie de mesures anticovid.  La directora de l’Escola, Fàtima Garcia, remarca que enguany l’acte podrà comptar amb les famílies dels alumnes.

A la Llar d’Infants, els més menuts també fa dies que celebren la festivitat; els mestres els han explicat el conte de la Castanyera i també han realitzat diversos tallers amb castanyes i panellets. De fet, el dijous van fer panellets i aquest divendres ja se’ls podran menjar. Per ambientar la festivitat, a més, aquest divendres els alumnes han arribat tots vestits de castanyeres.

Consol Ferré és la directora de la Llar d’Infants Xerinola.

Enguany, ni el centre ocupacional de la Fundació Mercè Pla ni els alumnes de l’Institut Candelera instal·laran parades de venda de castanyes al municipi, amb l’esperança que l’any vinent ja ho puguin fer.

Per altra banda, els forns i les pastisseries locals ja ho tenen tot a punt per vendre els típics dolços. Enguany com la festivitat cau en pont i la Covid-19 està més controlada, s’espera superar el nombre de vendes de l’any passat. A banda dels panellets més tradicionals com el de pinyons i el de coco; les pastisseries cada any intenten innovar i introduir nous panellets, com els panellets salats, els de gust de mojito o els ‘fitness’, que no porten sucre.  

Com marca la tradició, el primer de novembre també serà moment de recordar els estimats que ja no hi són i portar-los flors al cementiri. Les floristeries locals preveuen superar les vendes de l’any passat. Les flors més demanades per aquestes dates són el clavell, els crisantems i la rosa.

El Cementeri Municipal obrirà les portes de 8 a 20 h, excepte el dilluns que l’horari serà de 8 a 18 h. A més, la Parròquia de l’Ametlla de Mar ha programat les habituals misses que se celebren cada any el dia de Tots Sants, la missa solemne a l’Església a les 10 h del matí i la missa al Cementeri a les 16.30 h de la tarda.

Comparteix