El ple aprova el tancament dels comptes de 2020, clarament marcats per la Covid-19

Comparteix

Aquest dijous, el ple de l’Ajuntament ha aprovat l’exercici de 2020 amb 252.634 euros de dèficit.

L’Ajuntament va tancar el 2020 amb un resultat pressupostari negatiu de més de 250.000 euros, clarament influenciat pel comportament dels ingressos fruit de la Covid-19 durant el 2020. Pel que fa al romanent de tresoreria es tanca en positiu en gairebé 300.000 euros.

El ple de l’Ajuntament ha aprovat, aquest dijous, l’exercici de 2020 amb 252.634 euros de dèficit. Un resultat que reflecteix la sacsejada que ha comportat la pandèmia a les arques municipals. De fet, el mes de març ja es va avançar que al llarg de 2020, el consistori va patir una retallada d’ingressos valorada en uns 570.000 euros que va venir donada, principalment, pel tancament en diferents etapes d’equipaments municipals, així com per les hores extres efectuades pels serveis municipals.

El romanent de tresoreria es tanca amb 291.782 euros mentre que l’indicador del deute es manté al 160,28 %, per sobre del límit legal de 110% que marca la Llei d’Hisendes Locals.

Els comptes han estat aprovats amb vots positius per part d’ERC i Entesa per La Cala i amb l’abstenció de Junts i C’s. L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, es mostra satisfet de les abstencions que corroboren que les xifres han estat provocades per la situació de la pandèmia.

Al ple, també va tenir lloc la renúncia del càrrec d’Antonio Espuny. L’exregidor portaveu d’Entesa per La Cala, Antonio Espuny, que en aquest mandat ha estat al capdavant de la regidoria d’Urbanisme i d’Hisenda, ha renunciat voluntàriament al càrrec per jubilació.

Espuny ha  estat més de vint anys desenvolupant tasques dins la política municipal i gairebé quaranta anys en llistes dels partits d’esquerra.  Gaseni ha destacat la vàlua personal, així com la trajectòria professional i política i la seva tasca pública al servei de la ciutadania.

En aquest sentit, Antonio Espuny, remarca que ‘ara és el moment de donar pas a la gent més jove i començar una nova etapa’ i assenyala que probablement la persona que rellevarà el càrrec serà el número 3 de la llista d’Entesa per La Cala, Joan Borràs. Espuny també ha remarcat que només tornaria com a cap de llista si apareguessin ‘fantasmes del passat’.

Al punt de plecs i preguntes, la portaveu del grup de Junts per l’Ametlla, Eva del Amo, va preguntar per certes irregularitats del projecte de la nova Biblioteca Municipal.

Per últim, el portaveu de Ciutadans, Josep Maria Figueres, destaca que el seu grup s’ha abstingut als comptes de 2020 per compressió de les dificultats pressupostàries per les quals ha passat l’Ajuntament.

Comparteix