S’habilita un accés a l’hort escolar pel carrer Camarles

Comparteix

D’aquesta manera, els alumnes podran accedir sense necessitat d’entrar a la Residència l’Onada.

S’aproxima l’inici del curs escolar i és per això que, darrerament, s’estan posant a punt les diferents dependències dels centres educatius. És el cas de l’hort escolar, que comparteixen l’Escola Sant Jordi i la Residència l’Onada, on la brigada municipal ha habilitat una porta al carrer Camarles, perquè hi pugui accedir l’alumnat directament des del centre i alhora també s’hi pugui entrar maquinària a dins.

L’any passat, els alumnes de l’Escola Sant Jordi i els usuaris de la Residència l’Onada no van poder gaudir de l’hort a causa de la Covid-19. Enguany, es vol reprendre aquest projecte intergeneracional que permet als alumnes i usuaris aprendre sobre el procés de plantació, des de la preparació de la terra fins a obtenir els seus fruits.

Amb l’objectiu de millorar la instal·lació i facilitar l’accés directe dels alumnes des del centre, l’Ajuntament ha habilitat una porta d’accés pel carrer Camarles. L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, afegeix que, pròximament, també s’habilitarà una caseta de fusta per guardar les eines.

Aquest projecte va ser impulsat fa tres anys per l’AMPA, amb la col·laboració de l’equip directiu de l’escola, l’Ajuntament i la Residència l’Onada. I és que grans i petits treballen conjuntament amb la plantació de l’hort.

La directora de l’Escola, Fàtima Garcia, explica que abans de la Covid, va ser tant l’èxit del projecte que es van dur a terme diferents paradetes per vendre els fruits. A més, agraeix aquest accés directe, que apunta que era un anhel, que s’ha fet possible gràcies a un conveni signat recentment entre tots els agents col·laboradors.

El projecte de l’hort pretén potenciar la socialització, l’entesa i la transmissió de coneixements i valors entre les generacions.

Comparteix