Les embarcacions d’arts menors finalitzen la campanya de la tonyina roja

Comparteix

Dimarts passat, les embarcacions caleres van acabar la pesquera de la tonyina roja, arribant a la quota assignada a la demarcació que és de gairebé 30 tones. Enguany, la campanya s’ha dividit en dos períodes, un de pesquera individual i l’altra, olímpica. Durant la pesquera individual, cada embarcació podia capturar fins a 560 kg.

Des del passat mes d’abril, cadascuna de les 17 embarcacions d’arts menors de l’Ametlla de Mar ha tingut autorització per poder capturar fins a 560 kg de tonyina roja. Una modalitat de pesca individual que ha permès que totes les embarcacions hagin pogut capturar l’espècie i alhora allargar més el període.

Enguany, a la província de Tarragona, la campanya de pesca de tonyina roja ha estat diferent a anys anteriors i és que la pesquera s’ha dividit en dos períodes diferents. Un d’ells comprès des del 5 d’abril fins al 14 d’agost, ha permès als pescadors pescar, de manera individual, capturant un màxim de 562,8 kg per embarcació. I a partir del dia 15 d’agost, es va iniciar la modalitat olímpica, és a dir, les barques podien capturar l’espècie, sense cap límit per barca, fins a arribar a la quota assignada a la demarcació que és de 29.828,4 kg.

Entre els mesos de juny i agost, s’han venut 20.000 kg de tonyina roja a la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, a un preu elevat entre els 9 i 15 €/kg. El patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, valora positivament aquesta nova fórmula i apunta que se seguirà lluitant des del sector perquè l’administració deixi als pescadors d’arts menors capturar més quota.

D’aquesta manera, totes les barques han pogut capturar tonyina i també s’ha allargat més el període de captura, ja que recordem que l’any anterior, amb la modalitat olímpica, amb tres setmanes els pescadors van tenir suficient per esgotar la quota màxima.

Comparteix