No hi haurà toc de queda a l’Ametlla de Mar

Comparteix

La justícia tomba el toc de queda a la majoria de municipis, també a l’Ametlla de Mar.

El tribunal fixa com a criteri tenir una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)  no ha avalat els nous criteris que marcava la Generalitat per mantenir el toc de queda i només autoritza mantenir el confinament nocturn en 19 dels 148 municipis catalans que demanava el Govern. El TSJC argumenta que els nous criteris de la Generalitat responen a qüestions d’ordre públic i no sanitàries i impliquen la limitació de drets fonamentals.

Després de deliberar sobre la petició de pròrroga de les mesures anticovid, la sala Contenciós-Administrativa ha optat per mantenir les limitacions de moviment entre la 1 i les 6 h a 19 municipis, entre ells Amposta, Móra d’Ebre, i Torroella de Montgrí. En aquest sentit, el tribunal fixa com a criteri tenir una incidència acumulada en els darrers set dies superior als 400 casos per cada 100.000 habitants. Un criteri que en el cas de l’Ametlla de Mar no es compleix, per tant la població queda exempt del toc de queda.

Paral·lelament, avala mantenir la limitació de 10 persones en reunions familiars i socials, així com la limitació del 70% de l’aforament en actes religiosos a tot el territori de Catalunya.

Comparteix