La Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar demanarà la DUN a tots els agricultors que vulguin comercialitzar el seu producte

Comparteix

 Interior i Acció Climàtica han acordat amb els sindicats agraris noves mesures de control per reduir els robatoris de garrofa.

A partir d’ara, la Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar demanarà la Declaració Única Agrària (DUN) a totes les persones que vulguin vendre el seu producte. Anteriorment, es demanava només a aquells que volien adherir-se a algun tipus de subvenció, ara però serà imprescindible presentar la Declaració Única Agrària (DUN), sempre que es vulgui vendre qualsevol tipus de producte a la Cooperativa.

La mesura arriba després que els sindicats agraris i els departaments d’Interior i Acció Climàtica de la Generalitat hagin acordat la intensificació de controls, per evitar els robatoris de garrofa que es van produir l’any passat davant la pujada de preu del producte, prevista també per enguany.

En aquest sentit, els Departaments han comunicat a tots els magatzems que reben garrofa a Catalunya que hauran de  complir amb les obligacions d’inscripció als registres corresponents i requerir a les persones que els lliurin garrofes, el número de la Declaració Única Agrària (DUN 2021) del titular de la parcel·la d’origen de la garrofa.

D’aquesta manera, la Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar ha anunciat que a partir de la pròxima campanya de la garrofa, tots els agricultors hauran d’entregar la DUN i serà necessària per vendre qualsevol tipus de producte agrícola durant les properes campanyes de recol·lecció.

El president de la Cooperativa, Antonio Espuny, explica que la Cooperativa oferirà ajuda per elaborar la DUN a partir de l’1 de setembre.

La campanya de la garrofa es preveu similar a l’anterior amb preus ambiciosos. Amb les noves mesures es vol millorar la identificació dels robatoris i l’establiment de les sancions que s’escaiguin.

Comparteix