Boom d’empreses d’activitats nàutiques en la darrera dècada

Comparteix

Actualment hi ha a l’Ametlla de Mar 17 empreses que ofereixen serveis i activitats nàutiques o marítimes que durant les èpoques d’afluència de visitants donen feina directa o indirecta a un centenar de persones.

Boom d’empreses d’activitats nàutiques en la darrera dècada

L’evolució de les activitats nàutiques que s’ofereixen als visitants durant la seva estada a l’Ametlla de Mar s’ha incrementat moltíssim en els darrers deu anys. La proliferació d’empreses del sector, ha convertit aquesta activitat en una de les noves sortides laborals i de negoci a la població.

El fenomen de les empreses nàutiques podríem qualificar-lo com l’autèntic boom de la darrera dècada. Hem passat de no tenir pràcticament activitats complementàries al turisme de sol i platja, a poder oferir un ampli ventall de possibilitats amb el mar com a protagonista.
La façana marítima del port ha cobrat molta vida amb l’establiment de les empreses que ofereixen serveis de lloguer de motos nàutiques o embarcacions de lleure, excursions per mar o activitats de pesca esportiva, contacte amb la natura, cursos i excursions subaquàtiques i tota mena de productes similars.

Des de 2011 i fins al dia d’avui, l’increment de la presència d’aquest tipus d’establiment ha anat en augment i no només a la façana marítima, sinó als diferents ports esportius del municipi i a les platges més freqüentades del terme municipal.

Maite Boquera, és regidora de Turisme i explica que el perfil del turista ha canviat.

Entre els factors determinants està l’adequació de la façana marítima del port a les necessitats del sector, fet que ha facilitat la instal·lació de les empreses. També es pot considerar fonamental l’entrada de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i algunes d’aquestes empreses a l’Estació Nàutica Costa Daurada (actualment Nàutic Park) l’any 2014 o la creació de la submarca AmetlladeMar Experience, que engloba aquestes i d’altres activitats que s’ofereixen a l’Ametlla de Mar. Des de 2016 existeix un fulletó amb tota la informació de les activitats d’aquestes empreses.Actualment hi ha a l’Ametlla de Mar 17 empreses que ofereixen serveis i activitats nàutiques o marítimes que durant les èpoques d’afluència de visitants donen feina directa o indirecta a un centenar de persones.

Comparteix