S’aprova l’aplicació d’un descompte del 50 % a les taxes d’ocupació de via pública

Comparteix

El ple de l’Ajuntament, celebrat aquest dijous, va aprovar per unanimitat aquesta mesura per pal·liar els efectes de la pandèmia sobre l’activitat comercial i de restauració del municipi.

Les terrasses, parades, testos i jardineres dels comerços i establiments de restauració es podran instal·lar amb un descompte del 50 %, els mesos d’estiu. L’objectiu de la mesura, acordada per unanimitat, és pal·liar els efectes de la pandèmia sobre l’activitat comercial i de restauració del municipi.

Aquest dijous, el ple de l’Ajuntament va aprovar, per unanimitat, el descompte del 50 % del pagament de les taxes d’ocupació de via pública, pels mesos de juliol i agost, davant les recents restriccions d’aforament aprovades pel Procicat. Així ho explica l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni.

També es van desestimar els recursos de reposició interposats contra l’acord plenari de 22 de juny, envers el conveni d’acord extraprocesal amb Aqualia. Uns recursos fets pel grup municipal de Ciutadans i de diversos ciutadans, en el qual apuntaven que es vulneraven determinats articles i que l’empresa sortia beneficiada. La destimació va comptar amb les vots favorables d’ERC i Entesa per La Cala, l’abstenció de Junts x l’Ametlla i el vot negatiu de C’s.

Així ho explica el regidor d’Entesa per La Cala, Antonio Espuny.

Per altra banda, al Ple també s’ha donat compte a l’adjudicació de la redacció del projecte tècnic de la depuradora nord Almadrava, la licitació de l’ampliació EDAR amb un import de 129.000 euros i la remodelació de l’emissari submarí per 30.000 euros. I s’ha donat compte dels últims treballs del Consell Comarcal del Baix Ebre, dels col·lectors en alta.

En el punt de precs i preguntes, la portaveu de Junts x l’Ametlla, Eva de l’Amo, va apuntar les tasques de manteniment realitzades al juliol i la problemàtica amb la policia local.

Per la seva banda el regidor de C’s, Josep Maria Figueres, remarca que el grup va votar la majoria de punts favorablement excepte el punt del recurs de reposició de l’acord amb Aqualia.

Comparteix