Policies de l’Ametlla de Mar es manifesten sobre el malestar dins la plantilla

Comparteix

El CCOO demana millores salarials i la incorporació de nous agents.

El sindicat CCOO ha convocat, aquest dijous, una manifestació per protestar sobre les condicions laborals dels treballadors funcionaris. Es tracta de la primera manifestació, després que els representants sindicals enviessin un comunicat denunciant la situació que està vivint la plantilla dels funcionaris, especialment de la Policia Local de l’Ametlla de Mar, davant la disconformitat de les seves condicions laborals i amb la necessitat de fer avançar les negociacions del conveni dels treballadors.

Més d’una cinquantena de persones, entre elles policies locals i funcionaris d’altres municipis veïns com Sant Carles de la Ràpita o Amposta, s’han concentrat davant del consistori calero per denunciar la seva disconformitat amb el procés de negociació, que s’està mantenint amb l’administració local, sobre les condicions laborals dels treballadors.

Amb els crits de ‘No imposició, volem negociació’, els manifestants han volgut denunciar que, durant el procés de negociació del conveni, el sindicat s’ha trobat amb la constant negativa per part de l’administració local de totes les propostes efectuades. Segons apunten, l’Ajuntament no ha volgut negociar les condicions laborals dels treballadors funcionaris, sinó que ha posat sobre la taula les condicions ja pactades amb el personal laboral l’any 2020. Entre les condicions amb les quals no hi estan d’acord hi ha les retribucions complementàries.

A més, el cos policial té la major part de la plantilla de baixa i per garantir la seguretat ciutadana, l’Ajuntament ha contractat cinc policies interins per reforçar sobretot la temporada estival. Un fet que el sindicat també critica perquè, segons apunta, els nous treballadors no han passat cap mena de formació i en aquest sentit, demana que es contractin policies funcionaris, ja que des del 2010 no es fa cap contractació i no hi ha efectius suficients. Isma Gonzalez és representant de CCOO.

Els funcionaris de l’Ajuntament que no estan adherits a la Policia Local no han participat a la manifestació i denuncien que se’ls inclogui parlant en nom seu. De fet, ja van defensar oficialment el seu rebuig envers el comunicat de CCOO, desvinculant-se així de l’acció sindical.

Per la seva banda, l’Ajuntament defensa que el conveni encara s’està negociant i que la voluntat és tractar tots els treballadors equitativament. A més, l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, recorda que l’Ajuntament pateix limitacions econòmiques, i que en aquests 6 anys de mandat encara no ha estat possible absorbir els més de 40 milions de deute, amb el qual s’han trobat i encara està patint les conseqüències.

La voluntat de l’Ajuntament, per tant, és arribar a un acord entre ambdues parts i mentrestant, garantir el servei de la seguretat ciutadana, imprescindible en època estival i en època pandèmica, amb l’ajuda també de la resta de cossos de seguretat.

Escolta l’entrevista sencera amb el representant de CCOO, Isma Gonzalez:

Comparteix