S’aplica el toc de queda a l’Ametlla de Mar

Comparteix

La restricció entrarà en vigor aquesta mitjanit, a les 00 d’aquest divendresi l’horari  del confinament nocturn serà d’1 a 6 h .

L’Ametlla de Mar és un dels 165 municipis catalans amb confinament nocturn. Així ho ha autoritzat, aquest dijous, el Tribunal de Justícia de Catalunya, després que el govern de Catalunya li ho demanés. La restricció horària, que s’aplica als municipis on hi ha una incidència més alta del virus, entra en vigor a les 00 h d’aquest divendres, i estarà vigent, com a mínim, una setmana. 

Durant aquests dies, de la 1 h de la matinada a les 6 h del matí, les caleres i els caleros han de quedar-se a casa. Es tracta d’una de les restriccions prorrogades pel govern de Catalunya. De fet, l’Ametlla de Mar ha estat un dels 20 municipis nous amb toc de queda, també s’ha aplicat a Igualada o Tàrrega. En canvi, altres 16 municipis, com Deltebre, Sant Celoni o Sant Hilari de Sacalm, se’ls ha retirat la restricció. En total, hi ha 165 municipis amb confinament nocturn.

El TSJC també ha donat el vistiplau a mantenir la limitació a 10 persones en les trobades socials i l’aforament del 70% als centres de culte. I el govern ha avançat que el límit de les reunions i l’horari de tancament d’activitats a les 00.30 es mantindran tot l’estiu. 

Amb aquest aval, les restriccions estaran vigents fins al proper 30 de juliol, però el govern ha explicat que té intenció de prorrogar-les, encara que sempre es buscarà que l’afectació sigui la mínima necessària.   

Aquest dijous, a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, va tenir lloc una reunió presidida per l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, amb la participació de diversos responsables dels cossos de seguretat, per tal de fer efectiu el confinament nocturn i la resta de mesures.

Comparteix