Comença la confecció del mural de la plaça de l’Olivera

Comparteix

Aquest dilluns, l’autor del mural, Uri Cateura, ha iniciat l’obra que recrearà la pesca tradicional de la tonyina a l’ham.

Després d’una votació popular, on els ciutadans han pogut escollir entre dues propostes diferents, el disseny de la pesca de la tonyina ha estat la guanyadora del mural que anirà situat a la façana del solar del carrer Llibertat, davant de la plaça de l’Olivera. Un solar que, recordem que, les famílies propietàries van cedir al consistori, a finals de maig.

Concretament, la votació popular, que va finalitzar el passat 20 de juny, va registrar 1.462 vots pel disseny de la tonyina i 945 pel de la personificació de la mar. Ambdues propostes de caràcter mariner, per tal de posar en valor i plasmar l’estreta vinculació que té el municipi amb la mar. De fet, el disseny guanyador mostrarà la pesca tradicional de la tonyina a l’ham, amb el dibuix d’aquesta espècie, a primer pla, i el pescador, al fons, amb la seva barca intentant capturar-la. 

Aquest matí, l’artista del disseny, Uri Cateura, ha iniciat els treballs d’aquest mural i està previst que el mes d’agost, la façana ja llueixi el nou disseny. Cateura comenta que, de moment, està fent un blanqueig, després farà una quadrícula per encaixar el dibuix a les dimensions de la façana i per últim, pintarà el mural.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, ha explicat que aquesta actuació és una part d’una més integral que pretén fer més atractiva el nucli antic del poble.

Els projectes del mural, sotmesos a votació popular, es van poder votar presencialment a través de les urnes que es van instal·lar a l’Ajuntament i a l’Oficina de Turisme, o bé a través de les xarxes socials de Turisme, -el Facebook i l’Instagram.

Comparteix