La Direcció General de Pesca i Afers Marítims visita la nova piscifactoria de l’Ametlla de Mar

Comparteix

D’aquesta manera, s’ha inaugurat oficialment aquesta nova piscifactoria de l’Ametlla de Mar, la tercera que existeix en tot Catalunya.

El Director General de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, ha visitat, aquest dijous matí, la nova piscifactoria de l’Ametlla de Mar. La visita ha comptat també amb la presència de l’alcalde de l’Ametlla de Mar, el director territorial d’Agricultura i Pesca a les Terres de l’Ebre, Jesús Gòmez, i els propietaris de l’empresa concessionària Galaxidi.

La piscifactoria, instal·lada a 3 milles de la costa, consisteix en dos trens de 12 gàbies cadascun, unes gàbies de 30 m2 i de 15 m de profunditat. L’empresa va iniciar la producció el passat 3 de maig de d’orades i aquest pròxim dilluns, començarà amb la dels llobarros. La previsió de producció del primer any és de 700 tones i es pretén arribar a una producció anual de fins a 2.000 tones.

El Director General de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, apunta que és la tercera piscifactoria de tot Catalunya i remarca que l’aposta de la Generalitat és l’aqüicultura sostenible i moderna com un dels futurs pilars de l’economia blava.

Paral·lelament, la setmana passada, l’empresa va signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, per fomentar la contractació laboral. D’aquesta manera, l’empresa es compromet a prendre en consideració amb caràcter preferent les cadidatures i la contractació de treballadors procedents de la borsa de treball municipal. L’alcalde Jordi Gaseni, apunta que és una oportunitat per generar nous llocs treball.

Comparteix