Salut treballa amb una proposta d’ampliació per al futur del CAP de l’Ametlla de Mar

Comparteix

L’any vinent, el Centre d’Atenció Primària l’Ametlla de Mar- El Perelló podria comptar amb una ampliació amb un mòdul industrialitzat que aniria situat al costat mateix del centre sanitari.

La instal·lació d’un mòdul industrialitzat permetria créixer el complex sanitari del municipi uns 1.000 metres quadrats més. Es tracta d’una segona fase del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària, amb el qual està treballant Salut, que té l’objectiu de millorar els centres sanitaris i dotar de més recursos i serveis pels ciutadans, ampliant les seves instal·lacions.

El Servei Català de la Salut juntament amb la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre,  l’ICS Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar estan realitzant diferents reunions de treball, per tal d’abordar el futur del Centre d’Atenció Primària de l’Ametlla de Mar- El Perelló.

La proposta que hi ha damunt de la taula és ampliar el centre amb la instal·lació d’un mòdul industrialitzat, que aniria situat al costat mateix del centre, al solar annex on actualment hi ha l’espai de la brigada. L’espai és de 300 m2 quadrats i podria comptar amb més d’un pis. La superfície total del mòdul però, encara no està definida, i anirà en funció de les necessitats de futur del centre.

Amb aquesta ampliació, el centre podrà convertir-se en una Unitat Docent, és a dir, podrà donar resposta a les iniciatives i interessos docents dels seus membres i podrà oferir formació especialitzada de qualitat als futurs professionals. L’ampliació també suposarà la millora del nivell d’atenció sanitària, amb més espai per donar resposta a tota la demanda de l’estiu del municipi i podrà oferir un millor servei d’atenció al client. Fins i tot, també es vol centralitzar els serveis sanitaris del municipi al mateix espai, incloent així el servei de rehabilitació que actualment està situat fora del centre, a la Part de Cala.

La directora territorial de Salut de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha explicat que, de moment, s’estan acordant les necessitats del centre perquè l’ampliació pugui ser una realitat l’any vinent.

Per la seva banda, l’Ajuntament està posant tots els esforços perquè l’espai on s’instal·li aquest mòdul sigui el solar annex al CAP. Així ho explica l’alcalde Jordi Gaseni.

Un mòdul industrialitzat és un innovador i revolucionari sistema constructiu basat en la construcció industrialitzada d’edificis mitjançant mòduls tridimensionals apilables que conformen l’estructura de l’edifici.

Pel que fa a aquesta segona fase del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària, altres municipis com la Ràpita també disposaran d’aquesta ampliació a les seves instal·lacions sanitàries.

A banda, la primera fase d’aquest Pla de Salut ha estat la instal·lació diferents mòduls prefabricats, per realitzar principalment PCRs i poder cobrir les necessitats de cada centre. Aquest mòdul prefabricat de l’Ametlla de Mar està ubicat davant del CAP i pròximament, es posarà en funcionament.

Comparteix