L’Ametlla de Mar presenta la seva visió estratègica de futur

Comparteix

L’Ajuntament ha presentat la seva visió de futur a través d’un Pla Estratègic que es pot consultar a l’Oficina de Turisme del parc del Bon Repòs.

Entre les propostes de l’estudi hi ha la reactivació de les visites guiades a les Fortificacions de l’Estany i de les passejades històriques pels carrers del municipi.

L’Ajuntament ha finalitzat el Pla Estratègic, un estudi estratègic que marca un full de ruta amb una vintena de propostes que es podrien desenvolupar a curt, mitjà o llarg termini a la població. L’objectiu principal és potenciar les diferents activitats econòmiques vinculades al municipi, com són la mar i el turisme, per convertir-se en un referent d’una nova relació amb la mar, des de la sostenibilitat, el coneixement i la creativitat.

Davant de les amenaces sorgides de l’actual crisi i amb la voluntat de mantenir el lideratge turístic del municipi i alhora, millorar la qualitat de vida dels residents i dels visitants, l’Ajuntament ha elaborat un Pla Estratègic que determina les polítiques que s’han d’aplicar en el futur per poder desenvolupar nous reptes i propostes al municipi.

El Pla Estratègic s’ha elaborat a través d’un estudi col·laboratiu, comptant amb diferents sectors, que de manera directa o indirecta, tenen influència en l’activitat del municipi, per tal de desenvolupar un Pla el més ampli possible, on tothom se senti identificat. Així mateix, s’han realitzat diverses sessions de treball amb agents institucionals com regidors i tècnics de l’Ajuntament, amb agents del sector pesquer, turístic, cultural i amb dones de diferents sectors del municipi.

El document permet definir una visió estratègica de futur, incidint en els àmbits de la mar, el turisme, la mobilitat i la cultura. En total s’exposen 24 propostes, algunes d’elles totalment realitzables i altres que s’estudiaran més a fons per poder-les desenvolupar. Un dels reptes principals és que la joventut no emigri a altres municipis, és a dir, aconseguir vertebrar una oferta econòmica sostenible i de qualitat pels ciutadans. Així ho explica l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni.

Entre les propostes que es realitzaran a curt termini i que de fet, l’Ajuntament ja està treballant per posar-les en marxa aquest estiu, hi ha la reactivació de les visites guiades a les Fortificacions de l’Estany i de les passejades històriques pels carrers del municipi. Unes iniciatives destinades no només al turisme, sinó també als ciutadans, per tal de donar a conèixer el patrimoni cultural i històric del poble.

A banda, també es vol impulsar l’atractiu turístic a través de l’audiovisual, amb la creació fotogràfica de 360º de les platges i la gravació d’un vídeo de tot el recorregut del GR-92 al seu pas per la costa calera. El GR-92, de fet, també es vol fomentar amb la realització de diferents propostes ecoturístiques, culturals i de salut.

Una vintena de propostes que, en definitiva, pretenen dinamitzar el teixit comercial i turístic local i alhora obrir el nucli històric de cara a la mar, amb una reordenació urbanística que permeti una millor mobilitat als vianants. El document es pot consultar a l’Oficina de Turisme del parc del Bon Repòs.

Comparteix