Els centres educatius caleros celebren Sant Jordi amb diferents activitats

Comparteix

Concursos, treballs literaris i tallers van ser algunes de les activitats que es van fer al llarg del dia de Sant Jordi.

La pandèmia del coronavirus ha marcat totes les festes tradicionals des que va començar el curs, i ho va fer ara també amb el dia del llibre i la rosa. Tant és així, que molts dels actes habituals durant aquesta celebració, a l’estil de xocolatades i esdeveniments amb tots els cursos escolars, es van haver de deixar per una altra ocasió. Amb tot però, els centres es van adaptar a la situació i van preparar diverses activitats per poder celebrar-la.

A l’Institut Candelera, des del departament de Llengües, es va organitzar un concurs literari pels alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Postobligatoris, amb una entrega de premis aquest divendres. A l’acte es van seguir estrictament les mesures de seguretat anticovid i hi van assistir exclusivament els guanyadors. També va comptar amb actuacions musicals en directe, a càrrec d’alumnes amb la col·laboració de Núria Llambrich, Fèlix Edo, del departament d’Expressió i Emilio Cabello, director de la Banda de la Cala. Les intervencions dels treballs premiats es van poder escoltar al llarg del matí per la Cala Ràdio. La professora de català a l’Institut Candelera, Mariola Torralbo, explica que «la intenció és fer participar tot l’alumnat d’un Sant Jordi diferent».

Pel que fa a la Llar d’Infants Municipal Xerinola, els alumnes van estar treballant aquests dies la llegenda de Sant Jordi, a través de llibres de diferents formats i titelles, o amb disfresses dels personatges de la llegenda. També se’ls va apropar la Diada a través de la confecció de punts de llibre o la manipulació i l’olor de les roses. La directora de la Llar, Consol Ferré, apunta que «és important treballar la llegenda, perquè és una història cultural catalana que no la podem perdre». El divendres i com a cloenda, Marieta Voltereta, va explicar un conte interactiu als alumnes de la llar.

Quant a l’Escola Sant Jordi, molts dels actes que es van organitzar per aquest dia, van tenir a veure amb el tema central de la Setmana Cultural, enguany dedicada a la natura. Durant la setmana passada, els alumnes del centre d’educació infantil i primària van dur a terme diferents activitats que giraven entorn de la naturalesa i la cura amb el medi ambient. El dia de Sant Jordi es van fer tallers de plàstica relacionats amb els elements de l’entorn, estampació i pintures, tallers de temàtica de Sant Jordi, com el de confecció de punts de llibre i clauers amb els personatges de la llegenda, lectura de contes, o el concurs de lletrejar paraules en anglès. «Tot i que el concurs literari habitual i la xocolatada de l’AMPA es van deixar per a una altra ocasió, a l’Escola no van deixar de costat la part literària i van preparar coses amb els treballs que van presentar als Jocs Florals» explica la directora de l’Escola Sant Jordi, Fàtima Garcia.

Comparteix