El conseller Damià Calvet visita el Port de l’Ametlla de Mar

Comparteix

El motiu de la visita ha estat la finalització de les actuacions de reparació dels desperfectes del temporal Glòria al Port calero.

Aquest dilluns al matí, el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha visitat el Port de l’Ametlla de Mar amb motiu de la finalització de les actuacions de reparació dels desperfectes del temporal Glòria. Amb aquesta visita, Ports de la Generalitat dona per acabades les obres de reparació als quatre ports ebrencs, que ja estan en ple funcionament. En total, la inversió ha estat de 8 milions i mig d’euros.

L’actuació d’emergència al Port de l’Ametlla de Mar, valorada en 3,9 milions d’euros, ha servit per preparar el dic de recer al canvi climàtic. D’aquesta manera, com ha apuntat Calvet, el Port calero ara disposa de més seguretat, sostenibilitat, funcionalitat i està al servei dels ciutadans.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, ha destacat la importància de la relació port-ciutat.

A banda també, i aprofitant la visita del conseller, l’alcalde ha manifestat la voluntat d’unir esforços, per tal que els municipis catalans disposin de més autonomia davant la implantació de les energies renovables i regular així la massificació de parcs eòlics i fotovoltaics a les Terres de l’Ebre.

Després de la visita al Port, Damià Calvet ha firmat el llibre d’honor a la sala d’actes de l’Ajuntament.

El conseller ha seguit amb la visita per les Terres de l’Ebre, al Port de l’Ampolla, on ha lliurat les claus de les casetes d’estris de pescadors que s’han edificat de nou en veure’s afectades també pel temporal de l’any passat. I aquesta tarda, el conseller anirà als municipis de la Galera i l’Aldea, que han rebut, respectivament, dues de les deu subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua destinades a reduir el risc d’inundacions, mitjançant actuacions com l’adequació de talussos, el manteniment de dics, l’estabilització de marges, entre d’altres.

Comparteix