La comunitat musulmana de l’Ametlla celebra el Ramadà

Comparteix

Es va iniciar el dia 13 d’abril i s’allargarà fins al 12 de maig.

A l’Ametlla de Mar, conviuen una vuitantena de famílies musulmanes que aquesta setmana han començat la celebració del ramadà, tot i que com l’any passat, aquest període que va començar el dia 13 d’abril i s’allargarà fins al 12 de maig, estarà marcat per les restriccions de la pandèmia.

El Ramadà és el novè mes del calendari islàmic, respectat per musulmans a tot el món com el mes de dejuni, oració, reflexió i comunitat. Cada any el mes en què se celebra el Ramadà canvia entorn del mes lunar. És una commemoració de la primera revelació de l’Alcorà al profeta Mahoma. El compliment anual del Ramadà és considerat com un dels Cinc Pilars d’Islam i la seva durada és de vint-i-nou a trenta dies, a partir de la lluna creixent fins a la pròxima lluna creixent. Durant les hores de dejuni, els musulmans no poden menjar, beure, fumar o mantenir relacions sexuals.

Els musulmans es reuneixen cinc cops al dia per les oracions, a poder ser a la mesquita que tenen al carrer Goya, tot i que aquest any, sobretot la primera oració i l’última, l’han de fer a casa en família, davant de les prohibicions de sortir de casa pel toc de queda. Durant les hores que si poden anar a la Mesquita, les oracions es fan complint amb les distàncies de seguretat i l’obligació de portar mascareta i limitant els aforaments.

Mohamed Aidí, és representant de la comunitat musulmana.

Mohamed, que demana respecte pels costums, tradicions i creences musulmanes, reconeix que igual que passa amb qualsevol altra religió, hi ha un percentatge de musulmans, que no són practicants.

Comparteix