El 1r equip de La Cala juga a Sant Jaume

Comparteix

Cap de setmana de futbol calero. També jugarà el juvenil, el filial de 4a Catalana i els equips de futbol base.

El 1r equip de futbol de la SCER de l’Ametlla de Mar, juga dissabte a les 17 h al camp del Sant Jaume d’Enveja. Els caleros, ben situats a la lliga, refien seguir en dinàmica positiva i mantenir-se a la zona alta de la taula classificatòria.

Després d’imposar-se per 3 gols a 1 a l’Amposta B en partit disputat el Divendres Sant, amb gols de Jordi Llaó, Sam Garcia i Miguel Reverté, els de l’Ametlla de Mar afronten la 6a jornada del campionat de lliga amb l’ànim de seguir sumant per mantenir una posició alta a la classificació. En aquest partit va debutar la darrera incorporació, Javier Kazuhiko, conegut en el món del futbol com Kazu que cobrirà la baixa de Josep Madrid, que junt amb Xavi Callau han decidit no començar la competició després de l’aturada per la pandèmia.

Kazu ha jugat amb bona part dels equips ebrencs, com el Tortosa, el Remolins-Bitem, Jesús Catalònia, Santa Bàrbara, Horta de Sant Joan o Roquetenc i el juvenil divisió d’honor del Nàstic entre d’altres i la temporada passada a l’Aldeana.

Els caleros, tot i avançar-se els ampostins, van ser superiors al filial blanc-i-negre i van sumar tres punts que els situen a la 5a posició de la classificació. De moment, els caleros estan imbatuts a la categoria, amb tres victòries i un empat, són 5 ns a la classificació amb 10 punts i amb un partit menys que els líders, Batea i Jesús i Maria que en tenen 12.

El rival d’aquesta setmana, el Sant Jaume d’Enveja, ha tingut algunes dificultats per reprendre la competició. De moment, ha perdut les dos jornades des de la represa, al no voler jugar els partits, tant per manca d’efectius inicialment, com per la poca preparació de l’equip. Els santjaumencs van demanar l’ajornament dels dos primers partits, però els seus rivals no van voler l’ajornament, fet pel qual la Federació, va donar-lo com a perdedor.

El Sant Jaume figura a l’última posició de la classificació amb 0 punts.

El Juvenil també jugarà dissabte

Per la seva part, el juvenil de la SCER de l’Ametlla de Mar juga dissabte a les 13 h a casa davant de l’Olímpic Mora d’Ebre. Els caleros afronten la 2a jornada del campionat amb l’ànim de sumar els tres punts de la victòria a l’important punt aconseguit en la primera jornada a Camarles, amb l’empat a 2 davant del Futbol Formatiu Terres de l’Ebre.

El filial de 4a Catalana debuta davant del Tortosa B

Després de l’inici de la competició a la major part de les categories del futbol territorial, aquest dissabte començarà la lliga al grup 20 de la 4a Catalana, categoria que veurà el debut del filial de la SCER de l’Ametlla de Mar. L’equip s’estrenarà a casa aquest dissabte a les 16 h davant del filial del C.D. Tortosa. Els caleros esperen un Tortosa B reforçat per jugadors del 1r equip de 2a Catalana, donat que com és sabut, els equips de 2a Catalana no competiran aquesta temporada. Això ha fet que alguns jugadors del 1r equip reforcin els filials.

Benjamins i prebenjamins, els últims en entrar en competició

Els Jocs Esportius Escolars del Baix Ebre arranquen dissabte 10 d’abril amb les lligues Benjamins i Prebenjamins de futbol-7 amb un total de 38 equips inscrits, repartits en quatre grups. L’Ametlla de Mar estarà representada pel Prebenjamí Seitonillos i el Benjamí Llobarrets.

El passat 15 de març es van aixecar les restriccions per les competicions escolars, però els consells esportius van decidir que fos després de la Setmana Santa quan s’iniciés l’activitat. A partir de dissabte, els equips de futbol base que depenen del Consell Esportiu, començaran la competició amb un equip a cada categoria. Tot i el confinament comarcal dictat novament pel Procicat, les restriccions no afecten les competicions federades, ni a aquelles que es desenvolupen dins la mateixa comarca, com és el cas. El Benjamí Llobarrets ho farà a les 10 del matí davant del Jesús Catalònia i el Prebenjamí Seitonillos a les 10.45 h davant de l’Ebre Escola al camp de Futbol 7.

Les competicions s’iniciaran seguint el Protocol de Represa de les Activitats Esportives i Competicions dels Consells Esportius de Catalunya que estableixen les mesures que evitin el risc de contagi per COVID-19. Els calendaris tenen previst la seva finalització el 12 de juny, i els dos primers classificats dels grups A de cada categoria jugaran la Trobada Territorial Terres de l’Ebre amb els equips del Montsià el 26 de juny.

Des del mes de març, i atenent a l’excepcionalitat del moment actual, s’ha decidit reduir en un 50% el cost de la tramitació de la fitxa d’esportista, no cobrar cap inscripció per equip, i que sigui el Consell Esportiu del Baix Ebre el que es faci càrrec, com fins ara, de les despeses arbitrals que en aquest cas són tutors de joc.

Futbol base

Després de l’aturada de Setmana Santa es reprenen les competicions federades de futbol base. L’Infantil de l’AME que va empatar a 5 en el darrer partit al camp de l’Olímpic Mora d’Ebre, juga dissabte aquí a casa davant del Futbol Formatiu Terres de l’Ebre B a les 11.15 h.

L’Aleví A, que va guanyar al Perelló per 2 a 4, juga al camp del Campredó dissabte a les 16.00 h, i l’Aleví B juga dissabte a les 9,30 h a casa davant el Sant Jaume. Els caleros van perdre el darrer partit per 4 gols a 5 davant del Jesús i Maria.

Impugnació del resultat

Tot i la derrota davant del jesús i Maria, l’AME va impugnar el resultat per alineació indeguda, donat que un dels jugadors visitants no va ser alineat en dos parts com a mínim, tal com marca la normativa per a les categories prebenjamí, benjamí i Aleví. El Jesús i Maria va declarar a l’acta que el jugador havia vingut lesionat de casa i a les al·legacions que s’havia lesionat al tercer quart, però en cap dels casos ho va posar en coneixement de l’àrbitre. Per aquest motiu el Sots-Comitè de Competició a donat el partit com a guanyat a l’Aleví calero per 3 gols a 0.

Comparteix