Catalunya retorna al confinament comarcal

Pla general de dos agents dels Mossos duent a terme un control de mobilitat a l'àrea de servei del Baix Ebre, a l'AP-7. Imatge del 31 de març del 2021 (horitzontal)
Comparteix

La nova resolució es efectiva des d’aquest divendres.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) d’aquest divendres publica la tornada al confinament comarcal. La mesura estarà vigent, de moment, fins al 19 d’abril. Només es poden fer desplaçaments fora de la comarca o dels límits de Catalunya per les excepcions previstes, com ara motius laborals, sanitaris, d’estudis, retorn al lloc de residència habitual, cura de persones grans, menors o amb dependència, o també dels menors en cas que els progenitors estiguin separats, exàmens inajornables o causes de força major.

També entren dins les excepcions previstes les competències esportives autoritzades. En canvi, tenir una reserva en un hotel o allotjament turístic o una entrada per anar al teatre, per exemple, no dona dret a trencar el confinament comarcal.

Els locals de restauració podran continuar oberts de forma ininterrompuda fins a les 17h. Tampoc no hi haurà canvis en els horaris del comerç ni en la resta de mesures que estaven fins ara establertes.

Pel que fa a les trobades socials, estan permeses les reunions de fins a sis persones tant en interior com en exterior i sempre i quan no se superin les dues bombolles de convivència. No hi ha límits per a convivents.

Situació Covid al municipi

Actualment, segons la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, a l’Ametlla de Mar hi ha 4 casos positius per Covid-19. Pel que fa a les vacunacions, ja s’ha vacunat el grup de depenents i cuidadors, també la franja d’edat de més de 80 anys, i ara s’està començant a vacunar les persones de 79 anys.

A les Terres de l’Ebre, s’han registrat 18 nous positius i cap nova mort. A les comarques ebrenques, després de disparar-se el risc de rebrot, torna a fer una davallada arribant a 108 punts (-6), i amb una Rt  que també baixa lleugerament fins a 1,75 (-0,06). Segons Salut, als hospitals de les Terres de l’Ebre hi hauria, ara mateix, un total de 17 persones ingressades per la Covid-19 (+3) i 3 a les UCI. En aquesta regió sanitària ja han rebut la primera dosi de la vacuna 31.734 persones i la segona, 12.941.

Comparteix