Es reobre el tram del GR-92 des del Torrent del Pi fins a Sant Jordi

Comparteix

La regidoria d’Obres i Serveis realitza treballs de manteniment i millora a diferents trams del GR-92, amb l’objectiu de deixar en òptimes condicions aquest camí de ronda, de cara al bon temps, i facilitar l’accés a tots els usuaris.

La brigada municipal ha estat treballant, les dues darreres setmanes, al tram del camí de ronda des de la platja del Torrent del Pi fins a la platja de Sant Jordi, per retirar els elements que impedien el pas i fer-lo accessible per als vianants. D’aquesta manera, ara no cal passar per l’interior de la urbanització de Les Tres Cales.

Els darrers temporals han afectat considerablement el camí de ronda de l’Ametlla de Mar. Per això, fa unes setmanes que la brigada municipal està treballant fent actuacions de manteniment i millora al GR-92 al seu pas per la costa calera. L’objectiu és adequar aquells trams poc accessibles, retirant la vegetació i eixamplant el camí, millorant així també la seguretat.

El primer tram al qual s’ha actuat ha estat el que comprèn la platja del Torrent del Pi fins a la platja de Sant Jordi, uns 4 quilòmetres que havien quedat totalment impracticables i conseqüentment, feia temps que els usuaris havien de passar pel camí asfaltat de l’interior.

El regidor d’Obres i Serveis, Vicenç Llaó, explica que «sobretot hem actuat entre la cala Mosques i la platja Torrent del Pi, que era de molt difícil accés, on la timba també havia reculat a causa dels temporals i per això, hem enxampat el camí entre 1,5 i 2 metres i hem modificat alguns petits trams, per tal de no apropar-nos tant al penya-segat».

Durant els treballs, s’han trobat amb certes accions incíviques, com són marques de prohibit el pas en el camí, unes marques que el regidor ha assegurat que són denunciables, perquè es tracta d’una zona de domini públic.

Per la seva banda, l’alcalde Jordi Gaseni, també celebra la reobertura d’aquest tram: «és una feina històrica, perquè feia molt temps que no es podia passar per allà i ara, gràcies a la feina de sis operaris de la brigada, durant dues setmanes, s’ha obert el camí i amb la intenció de continuar».

Aquest dijous, la brigada ha començat a treballar en un altre tram, el que va des de la Cala Calafató fins a la Cala Llobeta. Els pròxims trams on també es faran tasques de manteniment seran el tram entre la Cala Arandes i la platja del Cementiri, un tram petit però dificultós. També s’actuarà al tram des de la platja Estany Podrit fins a la urbanització Hidalgo, on hi ha dos punts justos d’accés i cal retirar-los de la timba i al tram des del port de l’Estany fins al nucli urbà. La intenció és continuar treballant per facilitar i adaptar tot el GR-92 que recorre la costa calera abans de l’estiu.

A banda d’aquests arranjaments gràcies als treballs de la brigada, l’Ajuntament també resta a l’espera que Costes de l’Estat dugui a terme alguna actuació de millora, com la senyalització o la reposició de baranes de fusta, tal com va fer l’any passat en algun tram.

Comparteix