Un centenar de veïns s’oposen al parc eòlic ‘Vandellós-II’, la línia de tensió del qual passaria per l’Ametlla de Mar

Comparteix

El projecte, contemplat concretament als termes municipals de Camarles, l’Ampolla i El Perelló, està en tràmit a l’espera de la viabilitat de l’emplaçament per part de la Ponència d’Energies Renovables.

Un centenar de veïns s’oposen al nou projecte eòlic ‘Vandellós-II’ que tramita l’empresa madrilenya Elawan Energy. El projecte està contemplat concretament als termes municipals de Camarles, l’Ampolla i El Perelló, però la línia d’alta tensió també passaria per l’Ametlla de Mar fins a arribar a la central nuclear de Vandellós. El projecte està en tràmit a l’espera de la viabilitat de l’emplaçament per part de la Ponència d’Energies Renovables.

El parc eòlic tindria 8 aerogeneradors de 210 metres d’altura, una subestació elèctrica, una nova línia d’alta tensió (la cinquena a la zona), i necessitaria ampliar els camins existents i crear una nova xarxa de vials de 6 metres d’amplada. De fet, aquesta línia d’alta tensió s’estendria entre els termes municipals de Camarles, el Perelló, l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

El grup veïnal ‘Stop Vandellós-II’ alerta que el projecte posa en risc els habitatges de la zona, el paisatge i les infraestructures agrícoles, i també amenaça espècies protegides d’aus, com l’àguila cuabarrada.El grup no s’oposa a les energies renovables, però reivindica que aquest projecte té un impacte sobre l’economia local i l’ecoturisme. Amb el GEPEC examinaran l’impacte de la central sobre la flora i la fauna locals i també sobre el patrimoni cultural i històric i el desenvolupament turístic de la zona.

En aquest sentit, els veïns s’han posat en contacte també els ajuntaments dels municipis afectats per coordinar-se i rebre suport institucional en la presentació de les al·legacions al tràmit de la Ponència d’Energies Renovables, que ara està estudiant la viabilitat de l’emplaçament de parc eòlic. El termini acaba el 15 de març.

Comparteix