Condemnada una auxiliar d’infermeria de la Santa Creu de Jesús per la mort d’una dona de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Es tracta d’un cas d’homicidi professional imprudent, que es remunta el juny de 2015.

El Jutjat Penal nº2 de Tortosa ha condemnat una ex auxiliar d’infermeria de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús per un cas d’homicidi imprudent professional que va provocar la mort d’una pacient, de 58 anys i veïna de l’Ametlla de Mar, en aquest centre hospitalari, el juny de 2015.

Segons la sentència a la qual ha tingut accés LaCalaRTV, la pacient es trobava ingressada al centre, en el moment dels fets, afectada per molèsties respiratòries. L’auxiliar d’infermeria acusada, acompanyada d’una altra auxiliar, va atendre la pacient per aplicar-li una lavativa prescrita pel metge. L’aplicació, però es va realitzar de forma incorrecta, perforant la paret vaginal de la pacient i provocant-li una greu pèrdua de sang que va derivar, hores després, a la seva mort.

El judici es va dur a terme el 4 de juliol de 2020. Just abans que s’iniciés la pràctica de les proves, les parts de l’acusació i la defensa van arribar a un acord de conformitat, pel qual l’acusada va reconèixer els fets que se li imputaven i es va declarar culpable de la falta d’homicidi imprudent.  D’aquesta manera, l’auxiliar ha estat condemnada al pagament d’una multa i a més,–juntament amb l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, de forma solidària- també han hagut de fer front a una indemnització per al marit i els fills de la finada, per responsabilitat civil.

Comparteix