La Candelera 2021 es posposa i se celebrarà a l’estiu

Comparteix

Queda oficialment suspesa la Festa Major de la Candelera 2021 el mes de febrer.

Tot i això, la regidoria de Festes treballarà conjuntament amb la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar per sumar els actes de la Candelera a les Festes de Sant Pere, al pròxim mes de juny.

L’Ajuntament ha fet públic que, malauradament i a causa de la pandèmia de la Covid-19, no es podrà dur a terme la Festa Major de l’Ametlla de Mar 2021. Finalment i després de debatre diferents opcions de com celebrar la pròxima festa major, s’ha decidit suspendre els actes del mes de febrer, però ajornar-los al mes de juny, coincidint amb les Festes de Sant Pere, per tal de poder celebrar conjuntament les dues festes majors que honoren els dos patrons del municipi.

La Covid-19 ha obligat finalment a l’equip de govern a prendre la dura decisió de suspendre la Festa Major de la Candelera el pròxim mes de febrer.  No obstant, s’ha acordat  amb la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, organitzadors de les Festes de Sant Pere, treballar conjuntament per fusionar i celebrar les dues festivitats el pròxim mes de juny.

D’aquesta manera, les caleres i caleros, sobretot els protagonistes de la Candelera, com són les pubilles, els hereus i els quintos, no es quedaran sense viure els actes més importants i tradicionals de la Festa Major.

L’alcalde Jordi Gaseni ha explicat que «el dia 2 de febrer serà festiu igual, però els actes i les activitats seran traslladades al mes de juny a les Festes de Sant Pere».

Per la seva banda, el regidor de Festes, Jordi Llaó, ha remarcat que «ha estat una decisió difícil de prendre perquè al febrer no viurem la Candelera tal com la coneixem, però no ha descartat que durant el dia 2 de febrer es pugui fer algun acte simbòlic».

Una notícia esperada a causa de la situació que estem vivint, però que obre una finestra d’esperança de cara a l’estiu de 2021, ja que si la situació ho permet, les caleres i els caleros podran viure els actes de la Candelera i de Sant Pere en una única i potent festa major a finals del mes de juny.

Comparteix