Els bars i restaurants de La Cala apugen la persiana després de cinc setmanes tancats

Comparteix

L’aplicació de la primera fase del pla de desescalada comença aquest dilluns, 23 de novembre, i permet que la restauració pugui tornar a obrir de les 6 h del matí a les 21.30 del vespre. Aquesta primer fase, que s’allargarà fins al 6 de desembre, també contempla la reobertura de les activitats esportives i cultura, amb limitacions.

Pel que fa al sector de la restauració, l’aforament a les terrasses és del 100 %, amb una separació de dos metres entre taula i taula, mentre que a l’interior dels locals està limitat al 30 %. En tots dos casos, només es permet quatre persones per taula, amb l’excepció del nucli de convivència. A més, els clients poden recollir el menjar per emportar-se fins a les 22 h i els establiments poden repartir a domicili fins a les 23 h. 

El caporal de la Policia Local, Rodrigo Teba, explica que cal senyalitzar aquesta separació.

El pla de desescalada contempla 4 trams progressius i es revisarà cada 15 dies, en funció de l’evolució de la pandèmia. Aquest primer tram, que s’allargarà fins al 6 de desembre, també contempla la reobertura de les activitats esportives i cultura, amb limitacions. El comerç manté l’aforament limitat al 30 %  als establiments de menys de 800 metres quadrats.

Respecte a la mobilitat, es manté el confinament municipal durant els caps de setmana i el toc de queda de 22 h a 6 h. També es manté el confinament perimetral de Catalunya.

Els paràmetres que es tindran en compte per avançar o no en la desescalada són 2: la velocitat de transmissió, o Rt, i els ingressos hospitalaris setmanals.

Comparteix