Ja es pot demanar hora per la vacunació de la grip

Comparteix

Ho han de fer les persones que formin part dels anomenats grups diana.

Després que la campanya de la grip ajornés divendres passat per problemes logístics, el CAP de l’Ametlla de Mar ha començat aquest dimecres a donar hores per a la vacunació antigripal. Una campanya que enguany cobra més rellevància amb l’actual context de la COVID-19. La vacuna contra la grip redueix les hospitalitzacions i la mortalitat a les persones amb més risc de malaltia greu, així com la càrrega assistencial sobre el sistema de salut.

La campanya antigripal a l’Ametlla de Mar sol comportar l’administració d’entre 1.000 i 1.200 vacunes de mitjana, una xifra, que segons Ester Cano, adjunta a direcció del CAP, «està per sota de la mitjana a Catalunya i s’hauria d’intentar incrementar. De fet, això ens ajudaria a descartar patologies».

La vacunació contra la grip està especialment indicada per a col·lectius de risc, tals com personal sanitari i sociosanitari, gent gran (preferentment a partir dels seixanta anys), persones de qualsevol edat amb condicions de risc, dones embarassades i persones que fan serveis essencials per a la comunitat, com ara els mestres. També infants d’entre sis mesos i dos anys amb antecedents, persones amb malalties cròniques que la grip pot agreujar o hipertensió arterial, persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades i persones que en cuiden d’altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte.

Totes les persones que integrin algun dels grups de risc i estiguin interessades a rebre la vacuna, ho han de fer trucant al telèfon del CAP 977 493514 o al telèfon 93 326 89 01, enviant un WhatsApp al 634 2792 80 o enviant un missatge a l’apartat “programació visites” de la pàgina ics.gencat.cat. També es pot demanar cita a l’apartat contacte de la pàgina icsebre.cat.

Recordem que aquest any i en col·laboració amb l’Ajuntament, les vacunacions es faran al Casal dels Avis. El període de vacunacions començarà el dimarts 27 d’octubre. Els dimarts i dijous, l’horari serà de 9 h a 11.30 h i els dimecres, d’11 h a 13.30 h.

Escolta l’entrevista sencera amb l’adjunta a direcció del CAP, Ester Cano i la referent de l’ABS l’Ametlla- Perelló, Christine Sancho:

Comparteix