Dos cursos ensenyen la llengua catalana als nouvinguts de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Des del Consell Comarcal del Baix Ebre s’han impulsat dos cursos de català adreçats a persones d’origen estranger. Un d’ells ja s’ha iniciat i l’altre té previst començar el pròxim 2 de novembre. Ambdós es desenvolupen a l’Espai Municipal Part de Cala.

Per una banda, una dotzena d’alumnes estan realitzant un curs de català inicial de 45 hores, els divendres de 9 a 14 h, que s’allargarà fins a l’11 de desembre. El curs és organitzat pel Consell Comarcal del Baix Ebre i del Consorci de Llengua Catalana.

Per altra banda, el 2 de novembre, l’associació Obre’t Ebre impartirà el programa ‘Lletres per a tothom’. Una formació també d’alfabetització en català per persones estrangeres. El programa s’estructura en dues parts, una teòrica i l’altra pràctica, en la qual es faran parelles lingüístiques, formades per un voluntari, que parli català fluidament, i un aprenent.

La regidora d’Educació, Jani Brull, comenta que en aquest últim curs, s’ha fet una crida a persones voluntàries que parlin català i vulguin ensenyar a practicar-lo.

Ambdós cursos es realitzen a les aules de l’Espai Municipal Part de Cala seguint totes les mesures de seguretat. De fet, s’ha hagut d’acotar l’aforament.

Comparteix