Noves mesures anticovid: tanquen bars i restaurants i es redueix l’aforament als comerços

Comparteix

El Procicat va aprovar aquest dimecres el tancament de bars i restaurants i ha imposat noves restriccions d’aforament als comerços i al món de la cultura de tota Catalunya, per frenar els contagis de coronavirus. També queden suspeses les competicions esportives d’àmbit català i els gimnasos tindran un aforament del 50%.

El Govern de Catalunya ha demanat a la ciutadania que limiti al màxim la mobilitat fora del seu domicili i els contactes socials. La intenció de la Generalitat és aplicar aquestes mesures a partir de la mitjanit de dijous, per tant, entrarien en vigor aquest divendres, si el TSJC les aprova, i tindrien una durada inicial de 15 dies.

Entre les mesures hi ha la reducció al 30% de l’aforament al comerç i als mercats, s’obliga a suspendre congressos, convencions i fires, tancar sales de jocs i bingos i limitar les activitats esportives als gimnasos.

Els bars i restaurants tancaran 15 dies però podran oferir recollida o servei a domicili. De fet, la regidoria de Turisme de l’Ametlla de Mar elaborarà una llista dels establiments que ofereixen aquest servei, que es podrà consultar a les xarxes socials de Turisme i al seu web. Pel que fa als restaurants dels hotels queda restringit únicament als hostes.

En el sector comercial, el Govern preveu el tancament de tota activitat que impliqui el contacte físic, amb l’excepció de les perruqueries. En els centres comercials i establiments amb més de 400 metres quadrats caldran controls específics d’accés, més enllà de la restricció d’aforament al 30%. Les zones comunes als centres comercials estaran tancades.

Els gimnasos i equipaments esportius hauran de treballar amb cita prèvia i un aforament del 50%. També queden suspeses quinze dies les competicions esportives d’àmbit català de tot tipus, ja siguin federades, escolars o privades. A més, hauran de tancar les instal·lacions poliesportives que no tinguin controls d’accés per vigilar l’aforament.

Entre les restriccions, també hi ha l’obligació de tancar els parcs i fires d’atraccions, així com les estructures desmuntables recreatives. Parcs i jardins, i parcs infantils dels municipis, hauran de tancar a les 20 h del vespre.

El Govern manté la prohibició de fer reunions de més de sis persones, ja siguin en l’àmbit públic com privat. A més, fora de casa aquests grups de sis persones no podran ni menjar ni beure. També demana limitar la mobilitat fora del domicili. Les limitacions de reunions no inclouen les activitats de feina, de culte, els enterraments o l’ús del transport públic. Tampoc afecten les activitats escolars ni les de lleure infantil. Això sí, els actes religiosos i de culte tindran una limitació del 50% en l’aforament.

El sector cultural patirà una nova restricció del 50% de l’aforament, i haurà de tancar, com a molt tard, a les 23 h de la nit. Els seients sempre s’hauran d’assignar prèviament. La mesura també afecta espectacles públics o altres activitats recreatives.

«Valoro positivament les mesures, són mesures dures i complicades però hem de fer un esforç, per baixar la taxa de rebrot a tot Catalunya» apunta el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Tello.

Situació estable de la Covid-19 al municipi

Després dels tres casos positius de coronavirus a l’Ametlla de Mar coneguts el passat cap de setmana, afortunadament el municipi es manté estable, això sí amb una major exigència a la població sobre les mesures restrictives. «Estem a nivells baixos de contagi. Tenim gent confinada, però si no tenim cap cas durant la setmana, ens podríem quedar a 0. Això no vol dir que hem d’abaixar la guàrdia, perquè tal com no tenim cap cas, en poden sortir de cop en un dia» apunta Tello.

Comparteix