El mes d’agost es tanca com el segon millor dels últims cinc anys

Comparteix

La mitjana de l’ocupació turística a l’estiu al municipi s’ha situat al 80,45 %, un 0,8 % menys que la temporada del 2019. Un estiu en el qual ha destacat un tipus de turisme de proximitat i familiar.

El sector turístic a l’Ametlla de Mar frega la plena ocupació durant l’agost i supera les expectatives, malgrat la pandèmia. Tot i que el mes de juliol el turisme a l’Ametlla de Mar ha baixat un 6% respecte a l’any anterior, l’agost se situa a un 94,3%, superant dos punts la xifra de l’any anterior i situant-se així com el segon millor dels últims cinc anys.


Davant l’excepcionalitat d’aquest estiu, marcat per la Covid-19, les dades corroboren que ha estat un agost molt positiu pel sector turístic. La regidora de Turisme, Maite Boquera, explica que «al mes de juny era molt gran la incertesa de com seria l’estiu i en general, estem molt contents del resultat final».


Segons les xifres de l’Àrea Municipal de Turisme, les places hoteleres han fregat el ple absolut a l’agost. Els hotels han registrat durant l’agost un 98% d’ocupació, mentre que en els càmpings ha estat d’un 90% en els bungalous i 60 % a les zones d’acampada. I en els lloguers d’habitatges d’ús turístic l’ocupació ha rondat el 95%.


Mentre que el mes de juliol la majoria dels visitants es van allotjar en allotjaments d’ús turístic, aquest agost la tendència han estat els hotels i els càmpings. El gerent de l’Àrea Municipal de Turisme, Damià Llaó, apunta que «aquesta tendència respon a la seguretat que s’ha transmès als visitants i a la situació estable que s’ha viscut al municipi».


La pandèmia, les restriccions de mobilitat i les recomanacions per part d’alguns països europeus d’evitar zones com Catalunya han fet minvar el nombre de turistes internacionals i d’arreu d’Europa, però per altra banda, han fet augmentar els visitants provinents de Catalunya, sobretot de Barcelona i l’àrea metropolitana i també turistes espanyols, especialment els del País Basc i Navarra.


A més, enguany ha incrementat notablement el turisme d’un dia, visitants de les Terres de l’Ebre i de la demarcació de Tarragona que han vingut a passar el dia al municipi, un tipus de turisme que ha comportat també l’increment de l’activitat comercial, com ara el comerç, la restauració i les activitats nàutiques, que també registren bones xifres.

Comparteix