Comença la campanya de la garrofa amb bones previsions i preus alts que fan disparar els robatoris

Comparteix

L’increment del preu fins als 0,60 €/kg i la gran quantitat de fruit ha portat a la garrofa a ser un producte molt valorat aquest any.

Aquest dilluns s’inicia la campanya de la garrofa, amb una previsió en la producció superior a l’any anterior i amb uns preus més alts. Un increment que ha provocat més robatoris al territori. La revalorització de la garrofa, als darrers anys, respon sobretot per la seva aplicació al món de la gastronomia.

Després d’anys de collites minvades per la sequera, enguany a causa de les pluges de la primavera, les previsions són altes i, a nivell d’Estat, apunten a una producció de fins a 80.000 tones. A més, el preu ha incrementat fins als 0,60 €/kg i conseqüentment, s’han registrat més robatoris al territori. Antonio Espuny és el president de la Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar.

Pel que fa al terme de l’Ametlla de Mar, s’espera que la campanya sigui molt més bona que la temporada anterior, la qual va registrar uns 100.000 quilos. Tot i això, es preveu que els registres no siguin els d’altres territoris, ja que la presència del fruit als garrofers és bastant irregular. Espuny espera un mínim de 250.000 quilos.

Un dels principals problemes en la comercialització de les garrofes està en la compravenda il·legal, ja que hi ha alguns majoristes que no demanen la DUN, la declaració anual que ha de presentar obligatòriament la persona titular de l’explotació agrícola. Sense la DUN, els lladres poden vendre el producte dels seus furts i robatoris amb total impunitat. En aquest sentit, des de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra s’insta als majoristes a demanar aquesta documentació per frenar els robatoris i també demanen advertir de qualsevol vehicle o moviment estrany als terrenys en rústica.

Recordem que  la setmana passada a l’Ametlla de Mar es van registrar dos robatoris relacionats amb garrofes. Un robatori amb força i furt de productes del camp a una zona rústica al Barranc de l’Estany que va acabar amb la detenció de 4 persones. I un altre a la zona del Lligallo de Manra, on es van interceptar 4 individus furtant garrofes. El gènere va ser intervingut i es van instruir diligències per furt de productes del camp.

Comparteix