Els caçadors es preparen davant l’inici de la mitja veda

Comparteix

Tot i no ser un període d’excessiva activitat al vedat de caça de l’Ametlla de Mar, diumenge dia 16 d’agost comença el primer període en el qual els caçadors poden “matar el cuquet”. Durant quatre diumenges seguits, els caçadors poden tirar des de punt fix i sense gossos a espècies migratòries com el tudó, el colom, la tórtora o l’estornell. 

Diumenge dia 16 d’agost s’inicia el que els caçadors anomenen la Mitja Veda, un període de quatre diumenges seguits (16, 23, 30 d’agost i 6 de setembre) en el que s’aixeca la veda per a espècies migratòries que estan de pas pel nostre territori. 

Els caçadors durant aquests quatre dies puntuals poden tirar sense restriccions a aus com el tudó, la tórtora, la guatlla o l’estornell. Això si, sempre ho han de fer des d’un punt fix de tirada i no poden anar acompanyats per gossos. 

Aquest és un període que a diferència de termes municipals com l’Hospitalet de l’Infant, el Perelló o l’Ampolla, no té gaire seguiment entre els caçadors de la Societat de Caça la Cala, perquè no hi ha gaires zones de pas importants en aquesta època. Albert Bouzas és el president de la Societat de Caça La Cala:

Aquest període serveix per treure la pols a les escopetes i la roba de cacera després que el confinament obligues a aturar l’activitat al febrer. De fet, fins a la primera setmana d’octubre no s’obrirà la cacera del porc senglar al vedat de l’Ametlla de Mar i fins a l’11 d’octubre la caça menor que afecta espècies com el conill o la perdiu.

Comparteix