Els preus compensen el primer mes de pesca a l’arrossegament

Comparteix

La vintena de barques d’arrossegament del port de l’Ametlla de Mar han començat la temporada d’una manera molt semblant a l’any passat. Les captures durant el juliol han estat lleugerament inferiors respecte al 2019, a excepció d’espècies com el moll on s’han duplicat. En canvi, els preus en general han anat a l’alça.

Els pescadors esperaven més peix després d’estar més de tres mesos a port, entre l’aturada biològica i el confinament, però els preus que s’han pagat a la llotja han acabat compensant-ho, tenint en compte que la flota de Castelló ha començat la veda a l’agost. Miquel Brull és el patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere:

En canvi, el nombre de compradors de peix ha crescut en els darrers mesos, sobretot d’internacionals que participen en la subhasta a través d’Internet. Amb tot, el sector s’ha mostrat preocupat pel fet que encara es continuïn pescant puntualment tonyines, i ha reclamat que es cobrin els diners pendents per les captures accidentals.

Comparteix