Denunciada una explotació ramadera de porcs vietnamites a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Els Mossos d’Esquadra han denunciat els responsables d’una explotació porcina il·legal ubicada a l’Ametlla de Mar. La instal·lació estava dedicava a la criança de porcs vietnamites, una espècie exòtica catalogada com a invasora per la seva expansió “incontrolada” i “nociva” per als ecosistemes silvestres.

La policia va saber de l’activitat després que diversos veïns es queixessin dels danys que els porcs causaven en els seus cultius. La Unitat de Medi Ambient va inspeccionar dimarts passat l’explotació i hi va trobar 17 exemplars de porcs vietnamites, alguns deixats en llibertat i d’altres en instal·lacions molt precàries.

Seguint les directrius marcades pel Pla de gestió del porc vietnamita a Catalunya, els agents van denunciar diverses infraccions relatives a la identificació dels exemplars, control sanitari, reproductiu i d’alimentació. Unes infraccions que es posaran en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Mentrestant, els animals restaran en la mateixa finca sota custòdia del propietari i a disposició del mateix organisme. El seu propietari podria enfrontar-se a sancions de fins a 200.000 euros. Les autoritats recorden que la tinença de porcs vietnamites està molt limitada i sempre sota la supervisió de l’administració.

Comparteix